Visits 285903

Poseta delegacije Dijakonije Virtemberg

Opširnije: Poseta delegacije Dijakonije Virtemberg

Početkom septembra EHO je posetila delegacija Dijakonije Virtmeberg (DW) iz Nemačke na čelu sa direktorom Diterom Kaufmanom. DW je naš dugogodišnji donator i partner u projektima koji za cilj imaju poboljšanje socio-ekonomske situacije Roma sa posebnim osvrtom na povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji. Tokom posete, prezentovane su aktivnosti na projektu, Izveštaj o stanju povratnika u Srbiji, publikacija “O nevidljivima a na javi – priče povratnika iz Nemačke po sporazumu o readmisiji” i najavljen je novi projekat koji će biti realizovan u partnerstvu sa Dijakonijom Virtemberg.

Školske torbe za prvake

Opširnije: Školske torbe za prvake

EHO putem projekta „Terenski rad sa decom uključenom u život i/ili rad na ulici“, komponenta „Podrška deci u učenju“, treću školsku godinu u nizu, podržava učenike prvog razreda OŠ „Jožef Atila“ iz Novog Sada. Volonteri - saradnici EHO pružaju podršku prvacima koji u produženom boravku škole, pomažu oko izrade domaćih zadataka i rade sa decom na prevazilaženju ostalih prepreka. U aprilu 2018. godine organizovali smo terensku posetu naselju Adice, gde su naši saradnici obišli adrese budućih prvaka i informisali ih o upisu u prvi razred.

Održana 10. Generalna skupštine Ekumenskog foruma evropskih hrišćanki u Soko Gradu od 7. do 12. avgusta. 2018.

Opširnije: Održana 10. Generalna skupštine Ekumenskog foruma evropskih hrišćanki u Soko Gradu od 7. do 12....

Deseta Generalna skupština Ekumenskog foruma evropskih hrišćanski (EFECW) održana je u Soko Gradu, u manastiru Sveti Nikolaj Srpski. U periodu od 7. do 12. avgusta u prelepom delu zapadne Srbije (podrinje I okolina Ljubovija) okupilo se 120 hrišćanski iz 23 evropske države da u duhu dijaloga I međureligijske tolerancije razgovaraju na zajedničku temu: “ Ako ćutimo u ovim vremenima” .

Podela humanitarne pomoći u poplavama pogođenim područjima

Opširnije: Podela humanitarne pomoći u poplavama pogođenim područjima

EHO je 17-19 jula 2018. godine distribuirala 200 paketa higijenskih artikala i 48 tona stočne hrane u 6 najteže pogođenih ruralnih lokacija u opštinama Aleksinac i Petrovac na Mlavi. Distribucija je organizovana u okviru projekta „ACT Rapid Response Fund - Emergency Response to Floods in Sumadija, West, South and East Serbia 2018“ i u saradnji sa fondacijom SPC Čovekoljublje, Crvenim krstom i kriznim štabovima spomenutih opština. Šteta uključuje velike gubitke u poljoprivrednim gazdinstvima i oštećene puteve i mostove. Tokom avgusta 2018 biće organizovana još jedna podela navedenih artikala na istom području.

Otvoreni poziv za nabavku i ugradnju instalacija materijala vodovoda i kanalizacije, sanitarne opreme i keramičkih pločica - Projekat: "Mogućnosti za novi početak"

Opširnije: Otvoreni poziv za nabavku i ugradnju instalacija materijala vodovoda i kanalizacije, sanitarne...

Otvoreni poziv za nabavku i ugradnju instalacija materijala vodovoda i kanalizacije, sanitarne opreme i keramičkih pločica.

Projekat: "Mogućnosti za novi početak".

Rok za podnošenje ponuda 30.07.2018.godine

Interaktivna radionica za decu „Oralna higijena“

Opširnije: Interaktivna radionica za decu „Oralna higijena“

U četvrtak 30. avgusta 2018. u prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije organizovana je interaktivna radionica za decu na temu oralnog zdravlja i higijene zuba. Zahvaljujući saradnji sa stomatološkom ordinacijom sa RTG kabinetom „Dr Marjanović“ iz Novog Sada, doktor stomatologije i stomatološka sestra održale su jednu interaktivnu i deci veoma zanimljivu radionicu. Pored osnovnih informacija o tome šta znači oralno zdravlje, čemu nam služe zubi i koliko su važni, deci su na interesantan način predstavljeni načini pravilnog pranja (četkanja zuba), te su dobrovoljci mogli i da isto demonstriraju.

Poziv za kurs šivenja

 

Ekumenska humanitarna organizacija i ove godine organizuje kurs krojenje i šivenja u Dnevnom centru za osobe sa invaliditetom. Kurs je predviđen za osobe iz marginalizovanih grupa a prednost će imati osobe sa invaliditetom.  

Kurs će se organizovati svake srede a počinje u sredu 5. septembra 2018. od 9 do 12 h. Kurs će trajati 2 meseca i obuhvata 30 školskih časova teorije i prakse.

O saradnji škola i centara za socijalni rad na sastanku sa EHO saradnicima

Opširnije: O saradnji škola i centara za socijalni rad na sastanku sa EHO saradnicima

U prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije, održan je peti konsultativni sastanak sa spolјnim saradnicima, pedagoškim asistentima i učitelјima, koji su angažovani u okviru trogodišnjeg projekta „Pomoć prisilno raselјenim Romima i Romkinjama. Tema ovog sastanka je bila saradnja škola i centara za socijalni rad sa posebnim osvrtom na rad sa mladima sa problemima u ponašanju, komunikaciju između ustanova kao i na rad kancelarije za materijalna davanja.

Prvi put u ZOO vrtu

Opširnije: Prvi put u ZOO vrtu

U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije (KIRS), dana 24. jula 2018. godine, Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) organizovala je izlet-posetu ZOO vrtu Palić za decu iz Prihvatnog centra Subotica. Trenutno u ovom centru borave 54 osobe, a od toga 13 osoba (jedna porodica sa 11 dece), nalazi se na prelazu Horgoš, gde čekaju svoj red za prelazak granice Srbija-Mađarska.

Partneri

heks eper    Schweizerische swiss solidarity   diakonie wurttemberg   Brot fuer die Welt  ACTLOGO  Evangelical Lutheran        

ed logo tagline 1 Diakonie  Fondacija za otvoreno drustvo  eu  unhcr