Visits 192337

U novosadskoj Sinagogi...

Opširnije: U novosadskoj Sinagogi održan koncert horova

Sinoć je u novosadskoj Sinagogi održan koncert horova Reformatske crkvene opštine Debeljača i Vojlovica, Slovačke evangeličke A.V. crkvene opštine iz Selenče i Evangelističke metodističke crkve iz Novog Sada i Kisača. Koncert je imao humanitarni karakter i prikupljana su sredstva za Rakinfo, projekat Ekumenske humanitarne organizacije koji pruža podršku obolelima od raka i njihovim porodicama.

Javni konkurs za odabir...

Opširnije: Javni konkurs za odabir partnerskih opština i gradova radi sufinansiranja i učešća u...

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) iz Novog Sada raspisuje javni konkurs za odabir partnerskih opština i gradova (JLS) koje će učestvovati u implementaciji i sufinansiranju aktivnosti komponente Stanovanje u okviru projekta ,,Pobolјšanje uslova života Roma i drugih marginalizovanih grupa, prevencija iregularnih migracija i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju“ u 2018. godini.

Sastanak lokalnih obraz...

Opširnije: Sastanak lokalnih obrazovnih koordinatora

U ponedeljak 11. septembra održan je prvi sastanak projektnog tima sa lokalnim obrazovnim koordinatorima koji će biti angažovani u okviru dvogodišnjeg projekta “Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji” koji Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz finansijsku podršku organizacije Brot für die Welt iz Nemačke.

EHO Krojačka radionica

Opširnije: EHO Krojačka radionica

U svrhu zadovoljenja originalnih esteskih modnih potreba žena u Srbiji i regionu, u okviru EHO pokrenut je novi projekat kao pred-faza socijalnog preduzeće „EHO krojačka radionica“ koje će izrađivati nove unikatne i kvalitetne odevne predmete za žene hrabrog i originalnog modnog ukusa po pristupačnoj ceni. Šiju se od prikupljene garderobe donirane od fizičkih i pravnih lica iz zemlje i inostranstva.

Predsednik skupštine g...

Opširnije: Predsednik skupštine grada Novog Sada primio grupu mladih iz Dortmunda i Novog Sada

U utorak, 25. jula, 2017. u 10.00 h, predsednik Skupštine Grada Novog Sada, gosp. Jelušić, primio je grupu mladih volontera/ki (u daljem tekstu grupa) iz Dortmunda i Novog Sada.

Nakon uvodne reči predstavnika EHO (izvršni direktor, Robert Bu) i partnerskih organizacija iz Dortmunda - Evangelische Jugend Dortmund und Lünen i Ev. Noah Kirchgemeinde Dortmund (koordinator, Bernd Bušer), prisutnima se obratio predsednik Skupštine Grada Novog Sada, gosp. Jelušić. Tokom izlaganja, upućene su reči zahvalnosti grupi na volonterskom angažovanju i posvećenosti vrednostima participacije i jednakosti, kao i zahvalnost svim građanima/kama Dortmunda - Grada pobratima Novog Sada.

Opširnije: Stigli novi kreveti i šporeti romskim IRL porodicama u Malom Iđošu i Subotici

Dana 18.07.2017. godine završena je isporuka 32 nova kreveta sa dušekom i 59 novih šporeta na drva za 75 romskih porodica interno raseljenih lica (7 u Opštini Mali Iđoš i 68 u Gradu Subotici). To je dodatna pomoć za poboljšanje uslova stanovanja, koja je dodeljena porodicama koje su u okviru projekta „Pružanje pomoći interno raseljenim licima u Srbiji“ u toku 2016. i 2017. godine dobile građevinski materijal i stručnu podršku za adaptaciju svojih kuća.

Humanitarni koncert

Opširnije: Humanitarni koncert

Vreme: sreda, 04 oktobar 2017. sa početkom u 18h.
Mesto održavanja: Novosadska Sinagoga,
Jevrejska  ulica br 11, Novi Sad.
Nastupaju:
- Hor Reformatske crkvene opštine Debeljača i Vojlovica,
- Orkestrić i kamerni hor „Zvoni“ iz Selenče,
- Hor Evangelističke metodističke crkve iz Novog Sada i Kisača.

Memorandum o saradnji k...

Opširnije: Memorandum o saradnji kao podrška obrazovanju siromašne dece

U ponedeljak 18. septembra potpisan je Memorandum o saradnji između Ekumenske humanitarne organizacije i osnovne škole „Dimitrije Todorović Kaplar“ iz Knjaževca, jedne od deset škola koje su uključene u dvogodišnji projekat „Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji” koji Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz finansijsku podršku organizacije Brot für die Welt iz Nemačke. Memorandum je u ime škole potpisao direktor Milan Đorđević, dok je u ime Ekumenske humanitarne organizacije to učinila direktorica Tilda Gyenge-Slifka.  

Potpisivanje ugovora "I...

Opširnije: Potpisivanje ugovora

 U okviru projekta „Poboljšanje uslova života Roma/kinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija iregularnih migracija i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju“, u utorak, 29. avgusta 2017. godine u prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije, potpisani su ugovori o donaciji sa školama koje su bile učesnice programa stalnog sturčnog usavršavanja „Izazovi interkulturalnog učenja i nastave“  i koje su izabrane na konkursu raspisanom tokom meseca juna. 

Kreativne radionice za...

Opširnije: Kreativne radionice za decu i žene

U Tranzitno prihvatnom centru za migrante u Subotici trenutno boravi oko 140 ljudi, među kojima ima oko 27 žena i 60 dečaka i devojčica. Tokom boravka u ovom centru deca vreme provode u Sigurnom kutku, gde učestvuju u različitim kreativnim i edukativnim aktivnostima. Za to vreme njihovi roditelji odmaraju, a neki od njih uživaju i u čarima igre stonog tenisa. Pre dve nedelje EHO je donirao ovom centru odnosno Komesarijatu za izbeglice i migracije RS dva stola za stoni tenis sa propratnom opremom kako bi vreme u centru prošlo kroz zabavu i igru.

Mladi iz Dortmunda i No...

Opširnije: Mladi iz Dortmunda i Novog Sada pomažu državu i izbeglice/migrante

U periodu od 17. do 26. jula, 2017. godine, EHO organizuje boravak i rad  grupe od 25 mladih volontera/ki iz Dortmunda i Novog Sada (u daljem tekstu grupa).

Prva razmena mladih (Ecumenical Youth Exchange), koju organizuje EHO sa partnerskim organizacijama iz Dortmunda - Evangelische Jugend Dortmund und Lünen i Ev. Noah Kirchgemeinde Dortmund, održana je 2008. godine.

Ovogodišnja razmena, čija tema je “Izbeglice i migracije” je deseta razmena u nizu. 

Sastanak mreže lokalni...

Opširnije: Sastanak mreže lokalnih saradnika

Sastanak mreže lokalnih saradnika za aktivnu podršku povratničkim porodicama i integraciju u zajednicu održan je u Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji 4. jula 2017. godine. Mreža se sastoji od 18 lokalnih saradnika širom Srbije koji od oktobra 2016. podržavaju proces reintegracije ugroženih porodica kroz niz mera i usluga:

Partneri

heks eper    Schweizerische swiss solidarity   diakonie wurttemberg   Brot fuer die Welt  ACTLOGO  Evangelical Lutheran  Diakonie Fondacija za otvoreno drustvo  eu   unhcr