Visits 300106

Poziv, Svetski dan Roma "Budi drug-arica / Av amal-ni"

 Povodom 8.aprila – Svetskog dana Roma - EHO RRC organizuje manifestaciju u Zmaj Jovinoj ulici ispred "Katedrale", u petak 5. aprila 2013. godine. Učesnici akcije su romska i neromska deca iz novosadskih i osnovnih škola (i šire okoline), predškolskih ustanova uz pratnju nastavičkog kadra njihovih škola i predškolskih ustanova ili roditelja. Program počinje u 12 časova i traje do 15 časova.

Početak  akcije je zakazan za 12.00 časova. Na programu su kreativne radionice za romsku i neromsku decu iz osnovnih škola i vrtića. Tokom ovih druženja deca će pružiti mogućnost prolaznicima da im se pridruže. Deca će  svoje radove moći da poklone svojim drugovima, drugaricama, a učesnici akcije će moći da napišu poruke prijateljstva na panoima. Na taj način deci iz različitih etničkih grupa će biti omogućeno da se međusobno bolje upoznaju  i biće ohrabrena da nastave sa druženjem u svojim osnovnim školama i vrtićima...

 Romski resursni centar Ekumenske  humanitarne organizacije (EHO RRC) iz Novog Sada već  teću  godinu obeležava  8.april – Svetski dan Roma.

Tim povodom EHO RRC organizuje manifestaciju u Zmaj Jovinoj ulici ispred Rimokatoličke crkve, u petak  5. aprila 2013. godine. Učesnici akcije su romska i neromska deca iz novosadskih i osnovnih škola (i šire okoline), predškolskih ustanova uz pratnju nastavičkog kadra njihovih škola i predškolskih ustanova ili roditelja.

 Tokom prošle nedelje  EHO RRC je  angažovalo nastavnike romskog jezika, koji su u šest osnovnih škola i “Svratištu za decu ulice”, održali multikulturalne radionice o značaju obeležavanja ovog međunarodnog praznika  – Svetski dan Roma. Radionicama je prisustvovalo više od 150-oro romske i neromske dece.

Početak  akcije je zakazan za 12.00 časova. Nakon otvaranja biće organizovane kreativne radionice, u kojima će učestvovati romska i neromska deca iz osnovnih škola i vrtića. Tokom radionica deca će se družiti, privući pažnju prolaznika, koji će imati mogućnost da im se priduže. Deca će  svoje radove moći da poklone svojim drugovima, drugaricama.

 Takođe, učesnici akcije će biti u  mogućnosti da napišu poruke prijateljstva na panoima.

Očekuje sa da će ova akcija omogućiti deci iz različitih etničkih grupa da se međusobno, bolje upoznaju  i na taj način ih ohrabriti da nastave sa druženjem u svojim osnovnim školama i vrtićima.

Akcija će biti organizovana u Zmaj Jovinoj ulici, ispred Crkve Imena Marijinog u petak, 5. aprila 2012. Program počinje u 12 časova i traje do 15 časova.

 Akciju je finansijski podržala Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada.

Ovom prilikom pozivamo sve građane/ke da nam se pridruže u obeležavanju Svetskog dana Roma.

 
FaLang translation system by Faboba

Partneri