Visits 193750

Novi ciklus seminara o interkulturalnosti

c_400_300_16777215_00_images_eho_vesti_2014_ikotsc03.jpgU toku je drugi ciklus seminara pod nazivom „Ni crno ni belo – program za rad sa decom/mladima, protiv predrasuda, za toleranciju i interkulturalnost“ koji za potrebe EHO projekta „Socijalna inkluzija i poboljšanje uslova života Roma u Srbiji“ realizuje CIP – Centar za interaktivnu pedagogiju. Seminari su namenjeni nastavnom osoblju, stručnim saradnicima i pedagoškim asistenatima iz vojvođanskih osnovnih škola. Planirano je da se do kraja ove školske godine održi deset ovakvih seminara. Cilj seminara je da doprinese izgradnji zajednice u ustanovi u kojoj se neguju solidarnost i interkulturalne vrednosti i u kojoj su sva deca prihvaćena i dostižu puni potencijal.

U prošlom ciklusu, obuci “Uvod u interkulturalno obrazovanje” prisustvovalo je 120 nastavnika iz 40 osnovnih škola. Ova aktivnost deo je projekta koji se realizuje uz podršku švajcarske organizacije HEKS-EPER, Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Švajcarske federalne kancelarije za migracije (FOM).

c_402_378_16777215_00_images_eho_vesti_2014_ikotsc01.jpg

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER

Partneri

heks eper    Schweizerische swiss solidarity   diakonie wurttemberg   Brot fuer die Welt  ACTLOGO  Evangelical Lutheran  Diakonie Fondacija za otvoreno drustvo  eu   unhcr