Visits 353902

Zatvaranje projekta u Plandištu

 U ponedeljak, 9. decembra 2013. godine, sa početkom u 11.00 časova, u zgradi Kulturno obrazovnog centra u Plandištu, Romski resursni centar Ekumenske humanitarne organizacije (EHO RRC) iz Novog Sada u saradnji sa opštinom Plandište, AP Vojvodina, R. Srbija i romskom nacionalnom zajednicom iz opštine Plandište organizovao je događaj zatvaranje projekta ,,SOCIJALNA INKLUZIJA I POBOLJŠANJE USLOVA STANOVANJA ROMA/KINJA I DRUGIH SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA U OPŠTINI PLANDIŠTE,  AP VOJVODINA, R. SRBIJA, 2012. - 2013....

U prilogu se nalazi Materijal ze medije (word download: 1,6MB ) i Program događaja (word download, 44KB) .

 Projekat je realizovan u periodu, 1. januar 2012. – 31. decembra 2013. godine, u pet (5) naselja na teritoriji opštine Plandište, AP Vojvodina, R. Srbija. 

Ukupno, 32 romske i druge socijalno ugrožene porodice  su aktivno učestvovale u projektu i poboljšale su uslove stanovanja, putem samogradnje.

Prisutnima su se obratili predsednik opštine Plandište – Milan Selaković, direktor Ekumenske humanitarne organizacije – Vladislav Ivičiak,  NJ. E. Ambasador Kraljevine Norveške u R. Srbiji – Nils Ragnar Kamsvag (Nils Ragnar Kamsvåg), direktorica Švajcarske agencije za razvoj i saradnju u R. Srbiji – Izabela Perih (Isabel Perich), zamenik direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade R. Srbije – Dragoljub Acković, direktor Kancelarije za inkluziju Roma Vlade AP Vojvodine – Duško Jovanović, predstavnik Odbora za razvoj romskih naselja - Boc Dragan i Zamenik direktora i Programski koordinator  Romskog resursnog centra Ekumenske humanitarne organizacije – Robert Bu.

Svi govornici/e su istakli uspešnost i značaj ovog jedinstvenog projekta i ukazali na ključne elemente – saradnja različitih saktora, participacija Roma/kinja, sveobuhvatnost i ekononomičnost.

Svim porodicama je uručena Zahvalnica  za izutenu sadnju, učešče u projektu, postignute rezultate i doprinos uspešnosti projekta. 

Nakon događaja, organizovani su razgovori sa predstavnicima medija.

Tokom terenske posete učesnici/e su obišli/e jednu porodicu u Plandištu i dve porodice u Velikom Gaju, koje su veoma uspešno realizovale projekat – izidale i stavile u funkciju kupatila i popravile oštećen delove kuća.

Celokupan projekat u opštini Plandište, dobio je podršku švajcarske organizacije HEKS-EPER, Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, i švajcarske Federalne kancelarije za migracije, Norveške crkvene pomoći i Ministarstva inostranih poslova Norveške.

Ekumenska humanitarna organizacija
Romski resursni centar
Ćirila i Metodijа 21
21000 Novi Sad

tel: (021) 469-616; 466-588; 639-1266
faks: (021) 466-588   
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
http://www.ehons.org
http://www.ehons.org/romacenter

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER

FaLang translation system by Faboba

Partneri