Visits 361244

Potpisan Sporazum o saradnji

c_320_202_16777215_00_images_vesti_2014_10_Potpisan-Sporazum-o-saradnji(1).jpgEkumenska humanitarna organizacija i Opština Šid potpisali su Sporazum o saradnji o sprovođenju projekta „Poplave u Srbiji - Pomoć za rehabilitaciju Jamene“. Projekat ima za cilj podršku procesu obnove i rehabilitacije naselja, života stanovnika, uslova stanovanja i poljoprivrede i stočarstva u  naselju Jamena, opština Šid.

Projekat se realizuje u saradnji sa opštinom Šid, mesnom zajednicom Jamena i u saradnji sa ciljnom grupom. Projekat se realizuje u više etapa i insistira se na aktivnom učešću svih relevantnih aktera. Izabrane porodice iz Jamene, na osnovu potreba iskazanih u popunjenim formularima, mogle su same da izaberu robu u vrednosti od 31.000 dinara po porodici. Najveći broj porodica je izabrao kućne aparate poput zamrzivača, frižidera, električnog šporeta, veš mašine i ostalih kućnih aparata, a takođe, zbog pretrpljene štete tokom poplava, mnogim porodicama su bili potrebni kreveti, kuhinjski elementi, ormari, stolovi i stolice.U toku je distribucija pomoći za 339 porodica u Jameni.

Projekat „Poplave u Srbiji – Pomoć za porodice u Jameni“je zajednički odgovor dve partnerske organizacije - EHO,Novi Sad, Srbija iDijakonije Austrija, Beč, Austrija. Ove organizacije iza sebe imaju iskustvo višegodišnje saradnje, kako u pružanju urgentne pomoći tako i u razvijanju socijalnih usluga, posebno za osobe sa invaliditetom.Projekat finansira austrijska fondacija „Nachbar in Not“. Vrednost projekta je 100.000,00 evra.    

 

 http://www.sid.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=470:potpisivanje-sporazuma-o-saradnji&catid=25&Itemid=101

http://sremska.tv/v1/index.php?option=com_content&view=article&id=17427:jamena-donacija-za-340-kua&catid=35:vesti-dana&Itemid=48

http://www.sremskenovine.co.rs/2014/10/pomoc-za-jamenu-2/

 
FaLang translation system by Faboba

Partneri