Visits 299951

EHO predstavio preliminarne projektne rezultate na Upravnom odboru projekta „Ovde smo zajedno - Evropska podrška za inkluziju Roma“

c_320_178_16777215_00_images_vesti_2014_10_Ovde-smo-zajedno-1.jpgEkumenska humanitarna organizacija (EHO) prezentovala je rezultate projekta “Procena stanja u podstandardnim naseljima u 20 pilot opština“ na četvrtom sastanku Upravnog odbora projekta „Ovde smo zajedno - Evropska podrška za inkluziju Roma“.

Sastanak Upravnog odbora projekta „Ovde smo zajedno - Evropska podrška za inkluziju Roma“, u organizaciji Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Misije OEBS-a u Srbiji, održan je u petak 17. oktobra 2014. godine u Palati „Srbija“.

Projekat „Ovde smo zajedno - Evropska podrška za inkluziju Roma“ je dvogodišnja inicijativa koju sprovodi Misija OEBS-a u Srbiji u koordinaciji sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, a uz finansijsku podršku Evropske unije kroz IPA 2012.

Ovim projektom obezbeđuje se podrška institucijama Republike Srbije u poboljšanju položaja Roma u oblastima pristupa osnovnim pravima, građanskom učešću, tržištu rada, obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj zaštiti, adekvatnom stanovanju i stvaranju održivih radnih mesta kroz tehničku pomoć ostvarivanju projektnog predloga za socijalni razvoj Vlade Republike Srbije.

EHO je u sklopu projekta „Ovde smo zajedno - Evropska podrška za inkluziju Roma“, realizovala projekat “Procena stanja u podstandardnim naseljima u 20 pilot opština“. Na sastanku Upravnog odbora projekta, EHO  je prezentovao preliminarne rezultate o proceni stanja elementarne infrastrukture i objekata u 58 podstandardnih naselja u 21 jedinici lokalne samouprave, kao i predlog plana intervencije sa budžetom, za poboljšanje uslova života u podstandardnim naseljima. 

c_400_211_16777215_00_images_vesti_2014_10_Ovde-smo-zajedno-2.jpg

Sastanak je vodila Predsednica Upravnog odbora i direktorica Kancelarije za ljudska i manjinska prava, dr Suzana Paunović. Prisutnima su se obratili i Šef Misije OEBS-a u Srbiji, ambasador Peter Burkhard, Luka Manunta, ispred Delegacije Evropske unije u Srbiji i Lojd Tudik, menadžer projektnog Tima, ispred Misije OEBS-a u Srbiji.

Više informacija o četvrtom sastanku Upravnog odbora projekta „Ovde smo zajedno - Evropska podrška za inkluziju Roma“, možete pronaći na veb sajtu Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade R. Srbije: www.ljudskaprava.gov.rs

FaLang translation system by Faboba

Partneri