Visits 193111

Najava događaja: Potpisivanje sporazuma o saradnji o sprovođenju projekta ,,REHABILITACIJA KUĆA ZASNOVANA NA POTREBAMA SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA KOJE SU BILE POGOĐENE POPLAVAMA U SRBIJI”

c_240_155_16777215_00_images_vesti_2014_10_Floods-za-Roll-up-banner.jpgEkumenska humanitarna organizacija (EHO) iz Novog Sada u saradnji sa Gradskom opštinom Lazarevac, R. Srbija organizuje  potpisivanje SPORAZUMA o saradnji o sprovođenju projekta ,,REHABILITACIJA KUĆA ZASNOVANA NA POTREBAMA  SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA  KOJE SU BILE POGOĐENE POPLAVAMA U SRBIJIu ponedeljak, 3. novembra 2014. godine, sa početkom u 11.00 časova, u Velikoj sali Gradske opštine Lazarevac (Karađorđeva 42).

Potpisnici SoS su EHO iz Novog Sada i Gradska opština Lazarevac, Gradska opština Obrenovac, Grad Valjevo i Grad Šabac.

Projekat „Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama socijalno ugroženih porodica koje su bile pogođene poplavama u srbiji”biće realizovan u ove četiri jedinice lokalne samouprave u periodu od 01.08.2014. - 31.12.2015. godine.

Potpisivanje sporazuma će označiti i ključnu tačku u realizaciji projekta, jer se time završava prva faza (avgust, septembar, oktobar 2014.g), kada je EHO radio na informisanju, mobilizaciji zajednice, detaljnom planiranju i selekciji 300 porodica koje će učestvovati u projektu, a otpočinje druga faza sprovođenja projekta – isporuka i ugradnja građevinskog materijala i izvođenje radova na obnovi kuća najmanje 300 porodica u odabranim sredinama. Projektom će biti obnovljeno najmanje 50 kuća u Lazarevcu, 50 kuća u Valjevu, 35 u Šapcu i 170 u Obrenovcu.

Prisutnima će se obratiti predsednik Gradske opštine Lazarevac g-din Dragan Alimpijević, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac g-din Mirko Vranešević, g-din Žarko Kovač, zamenik Gradonačelnika grada Valjeva, programski kordinator HEKS-a (partnerska organizacija iz Švajcarske) – Leo Majer (Leo Meyer), direktorka Švajcarske agencije za saradnju i razvoj g-đa Izabela Perih (Isabel Perich), direktor EHO g-din Vladislav Ivičiak, zamenik direktora EHO/programski koordinator EHO g-din Robert Bu, i predstavnici odbora za rehabilitaciju naselja – korisnici projekta iz Lazarevca.

Projekat, „Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama socijalno ugroženih porodica koje su bile pogođene poplavama u srbiji”  je zajednički odgovor, na proces rehabilitacije nakon poplava, dve partnerske organizacije - EHO (Ekumenska humanitarna organizacija), Novi Sad, Srbija i HEKS–EPER (Humanitarna služba protestantskih crkava u Švajcarskoj), Cirih, Švajcarska, koje uspešno sarađuju od 1993. godine.

Projekat finansiraju, „HEKS-EPER“ (Humanitarna služba protestantskih crkava u Švajcarskoj), „Švajcarska solidarnost“ (Swiss Solidarity) i „Švajcarska agencija za razvoj i saradnju“ (Swiss Agenecy for Development and Cooperation).

Budžet projekta iznosi 1,33 miliona CHF.

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER, Swiss Solidarity

Partneri

heks eper    Schweizerische swiss solidarity   diakonie wurttemberg   Brot fuer die Welt  ACTLOGO  Evangelical Lutheran  Diakonie Fondacija za otvoreno drustvo  eu   unhcr