Visits 193748

Svetsko priznanje za EHO

wha.gifProjekat EHO – „Socijalna inkluzija i poboljšanje uslova stanovanja Roma/kinja u Srbiji“ proglašen je jednim od deset finalista prestižne svetske nagrade u oblasti stanovanja – World Habitat Awards (WHA).
U konkurenciji 200 projekat iz 80 zemalja širom sveta, EHO projekat „Socijalna inkluzija i poboljšanje uslova stanovanja Roma/kinja u Srbiji“ odabran je kao jedan od deset finalista.
Žiri WHA ocenio je visokim ocenama model rada EHO  sa Romskom nacionalnom zajednicom u Srbiji („Obnova podstandardnih romskih naselja zasnovana na potrebama njihovih stanovinka/ca“ / „Dweller Driven Upgrading of Roma settlements“), gde su prepoznati inovativni elementi projekta, kao i značaj mobilizacije i učešća marginalizovane zajednice u realizaciji projekta.   
Ovom prilikom se zahvaljujemo našim švajcarskim partnerima, HEKS-EPER, SKAT i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, koji su na različite načine pomogli EHO, da razvije ovaj model rada.     
Za više detalja o WHA sledite link: www.worldhabitatawards.org

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER

Partneri

heks eper    Schweizerische swiss solidarity   diakonie wurttemberg   Brot fuer die Welt  ACTLOGO  Evangelical Lutheran  Diakonie Fondacija za otvoreno drustvo  eu   unhcr