Visits 347175

Priznanje za EHO RC-OSI inovativnu praksu

EHO Resursni centar za osobe sa invaliditetom je dobitnik sertifikata Innovative Practice 2014 za partnerski projekat "e-pristupačno obrazovanje" u Makedoniji i Srbiji. Priznanje je uručeno na 3. međunarodnoj "Zero Project" konferenciji  “Pristupačnost: Inovativne politike i inovativne prakse za osobe sa invaliditetom” krajem februara 2014.

Za više detalja o "Zero Project" - u  i konferenciji možete ispratiti tekst u nastavku....

Za svet bez barijera

Poslednja dva dana februara 2014. su bila veoma uzbudljiva za nas jer je naša predstavnica učestvovala na internacionalnoj “Zero projekat ” konferenciji u Beču, Austriji. Cilj konferencije je bio podizanje svesti o inovativnim rešenjima iz celog sveta namenjenim osobama sa invaliditetom,a koja unapređuju pristupačnost. Posvećenost svih zainteresovanih strana za promociju, zaštitu i unapređenje prava osoba sa invaliditetom, kao i unapređenje njihovog svakodnevnog životaje bila zajednička težnja svih učesnika konferencije.

Tema treće “Zero projekat” konferencije je bila “Pristupačnost: Inovativne politike i inovativne prakse za osobe sa invaliditetom”. Parlamentarci, predstavnici nevladinih organizacija i fondacija, akademici, socijalni preduzetnici, aktivisti za prava osoba sa invaliditetom i predstavnici biznis sektora su diskutovali o inovativnim politikama i inovativnim praksama i pronalazili nove načine za njihovo promovisanje i širenje u druge zemlje.   

Selekciona komisija „Zero projekta“ oformljena od renomiranih stručnjaka iz oblasti invalidnosti i pristupačnosti je potvrdila da je zajednički projekat „e-pristupačno obrazovanje“ koji sprovode Open the Windows iz Makedonije i Ekumenska humanitarna organizacija iz Srbije, izabran kao jedan od 54 inovativnih praksi za 2014. godinu. Projekat je za primer u oblastima inovacije, uticaja, šansi za dugoročan razvoj i uspeh kao i za mogućnost širenja. Takođe, izuzetan je zato što omogućava praktična rešenja za poboljšanje pristupačnosti osobama sa invaliditetom. Predstavnici OtW i EHO su imali priliku da predstave zajednički projekat u okviru plenarne sesije: Prednosti i izazovi javno-privatnih partnerstava: Naučene lekcije iz domena.

Tokom 2014 – 2015 ovaj partnerski projekat će imati za cilj potpunu uključenost i aktivno školovanje dece sa invaliditetom u redovnim osnovnim školama u Srbiji. Pored toga, fokusiraće se na izgradnju kapaciteta obrazovnih institucija u oblasti pružanja individualizovanih usluga baziranih na modernim tehnologijama učenicima sa invaliditetom. 

FaLang translation system by Faboba

Partneri