Visits 316457

Smotra romskih recitatora AP Vojvodine

Romski resursni centar Ekumenske humanitarne organizacije (EHO RRC) iz Novog Sada u saradnji sa Asocijacijom romskih nastavnika Vojvodine, obeležava Svetski dan Roma centralnom manifestacijom pod nazivom: “Smotra recitatora na romskom jeziku”, koja ima za cilj negovanje i očuvanje identiteta Roma kroz maternji jezik. Ovo je druga smotra po redu i održaće se u subotu 5. aprila 2014. godine, s početkom u 12.00 sati u OŠ ”Dositej Obradović” u Novom Sadu.

Tim povodom EHO RRC i ARNV pozivaju sve škole koje neguju romski jezik sa elementima nacionalne kulture, da prijave učešće svojih učenika. Takmičenje će se održati u dve kategorije za niže i više razrede osnovnoškolskog uzrasta. Za svaku od kategorija, škola može prijaviti po jednog učenika.

Takmičarski deo će se odvijati dvojezično romsko /srpski, tako da će svi učesnici takmičenja svoje recitacije predstaviti na oba jezika. Prva tri mesta u obe kategorije će biti odabrana od stručnog žirija i nagrađena.

Za sve učesnike programa i pojednog pratioca po školi, obezbeđen je ručak i pokriveni troškovi puta.

Prijave na konkurs se primaju do ponedeljka, 31. marta 2014. godine, slanjem popunjenog prijavnog lista na dole navedenu adresu putem mejla ili pošte. (download, Word, 57 KB)

Za više informacija o konkursu možete se obratiti:   
Aleksandra Nikolić - Asistentkinja na projektu –
Ekumenska humanitarna organizacija
Romski resursni centar
Ćirila i Metodija 21, 21000 Novi Sad
Tel/faks: 021/ 469 - 616; 466 - 588
Mobilni: 069 / 707 - 226
Imejl adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

FaLang translation system by Faboba

Partneri