Visits 361242

Poseta Evangeličke luteranske crkve Amerike

elca 1

U periodu od 18 do 20 februara 2016. godine, Ekumensku humanitarnu organizaciju (EHO) posetila je  predstavnica američke organizacije “Evangelička luteranska crkva Amerike” (Evangelical Lutheran Church of America – ELCA), Martina Helmer- Pham Xuan (ELCA Regional Representative for Europa).

U četvrtak, 18. februara 2016. godine, EHO je organizovala terensku posetu podstandardnom romskom naselju u Mišaru (Grad Šabac), gde je u toku realizacija projekta “Rehabiltacija nakon poplava mobilizacijom zajednice”, koji finansira ELCA.

elca 2

U petak, 19. februara 2016. godine, nakon razgovara (u EHO centru) o daljoj saradnji, organizovana je terenska poseta Pivnicama, gde uspešno radi hrišćanski vrtić, koji je otvoren zajedničkim radom Evangeličke metodističke crkve u Pivnicama i EHO. U popodnevnim satima, organizovana je poseta partnerskoj osnovnoj školi u Buđanovcima, a nakon toga i poseta romskom naselju u Buđanovcima, kao i sastanak sa predstavnicima lokalnog romskog udruženja.

elca 3

EHO u Buđanovcima, a u saradnji sa državnim institucijama i lokalnom zajednicom, realizuje projekte u oblasti inkluzivnog obrazovanja, interkulturalnosti i mobilizacije zajednice. Deo ovih aktivnosti finansira i ELCA.

elca 4

U subotu 20. februara 2016. EHO je predstavio svoje projekte za pomoć izbeglicama/migrantima, kada je obišao prihvatne centre u Adaševcima i Šidu. Takođe, EHO je organizovao i sastanak sa  predstavnicima/ama  Slovačke evangeličke AV crkve i Evangeličko metodističke crkve u Šidu, koje su takođe uključene u projekte za pomoć izbeglicama/migrantima.

Oznake: Evangelical Lutheran Church of America

FaLang translation system by Faboba

Partneri