Visits 193337

Novi trogodišnji projekat – nastavak uspešne saradnje EHO sa švajcarskim partnerima

Novi trogodisnji projekat 1

U periodu od 1. marta, 2016. do 31. decembra, 2018. godine, Ekumenska humanitarna organizacija će u konzorcijumu sa švajcarskim  partnerom, HEKS-EPER, realizovati projekat  ”Poboljašanje uslova života Roma/kinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija ilegalnih migracija  i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju”.

Projekat, u vrednosti od 1,9 mill CHF, koji finansiraju Državni sekretarijat za migracije, Švajcarska (SSM - State Secretariat for Migration, Switzerland), Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, Švajcarska (SDC - Swiss agency for development and cooperation, Switzerland), HEKS-EPER, Švajcarska, kao i jedinice lokalne samouprave u Srbiji, biće realizovan na teritorije R. Srbije.

Novi trogodisnji projekat 2

Projekat će se baviti poboljšanjem uslova stanovanja u podstandardnim romskim naseljima, obrazovanjem dece i mladih (kroz sistem pedagoških asistenata/kinja),  prevencijom (ilegalnih i sekundarnih) migracija i reintegracijom povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji.

Novi trogodisnji projekat 3

U naredne tri godine, EHO će nastojati da učvrsti svoju poziciju u civilnom sektoru i u R. Srbiji  u oblasti inovativnih politika i praksi u radu sa marginalizovanim grupama. Takođe, EHO će nastaviti da radi na institucionalizaciji primera dobre prakse, posebno u oblasti stanovanja Roma/kinja u R. Srbiji. 

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER

Partneri

heks eper    Schweizerische swiss solidarity   diakonie wurttemberg   Brot fuer die Welt  ACTLOGO  Evangelical Lutheran  Diakonie Fondacija za otvoreno drustvo  eu   unhcr