Visits 354065

Novi trogodišnji projekat – nastavak uspešne saradnje EHO sa švajcarskim partnerima

Novi trogodisnji projekat 1

U periodu od 1. marta, 2016. do 31. decembra, 2018. godine, Ekumenska humanitarna organizacija će u konzorcijumu sa švajcarskim  partnerom, HEKS-EPER, realizovati projekat  ”Poboljašanje uslova života Roma/kinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija ilegalnih migracija  i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju”.

Projekat, u vrednosti od 1,9 mill CHF, koji finansiraju Državni sekretarijat za migracije, Švajcarska (SSM - State Secretariat for Migration, Switzerland), Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, Švajcarska (SDC - Swiss agency for development and cooperation, Switzerland), HEKS-EPER, Švajcarska, kao i jedinice lokalne samouprave u Srbiji, biće realizovan na teritorije R. Srbije.

Novi trogodisnji projekat 2

Projekat će se baviti poboljšanjem uslova stanovanja u podstandardnim romskim naseljima, obrazovanjem dece i mladih (kroz sistem pedagoških asistenata/kinja),  prevencijom (ilegalnih i sekundarnih) migracija i reintegracijom povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji.

Novi trogodisnji projekat 3

U naredne tri godine, EHO će nastojati da učvrsti svoju poziciju u civilnom sektoru i u R. Srbiji  u oblasti inovativnih politika i praksi u radu sa marginalizovanim grupama. Takođe, EHO će nastaviti da radi na institucionalizaciji primera dobre prakse, posebno u oblasti stanovanja Roma/kinja u R. Srbiji. 

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER

FaLang translation system by Faboba

Partneri