Visits 354075

Projekcija dokumentarnog filma i promocija projekta “Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama...

vesti Obrenovac

Projekcija dokumentarnog filma  i promocija projekta “Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama socijalno ugroženih porodica koje su bile pogođene poplavama u Srbiji”

Projekat “Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama socijalno ugroženih porodica koje su bile pogođene poplavama u Srbiji” zajednički su realizovale dve partnerske organizacije - EHO (Ekumenska humanitarna organizacija) iz Novog Sada, Srbija i HEKS–EPER (Humanitarna služba protestantskih crkava u Švajcarskoj), iz Ciriha, Švajcarska.

Projekat u vrednosti od 1,6 mill CHF su finansirale HEKS-EPER, „Švajcarska solidarnost“ (Swiss Solidarity) i „Švajcarska agencija za razvoj i saradnju“ (Swiss Agency for Development and Cooperation).

Projekat je realizovan u periodu između 1. avgusta 2014.– 31. decembra 2015. godine, na teritoriji Grada Valjeva, Grada Šapca, gradske opštine Lazarevac i gradske opštine Obrenovac. Projekat se fokusirao na rehabilitaciju poplavama oštećenih kuća za 400 socijalno ugroženih porodica, odnosno Rome/kinje (80%)  i druge socijalno ugrožene kategorije, koje žive u podstandardnim naseljima i imaju loše uslove stanovanja. 

Tokom trajanja projekta, nezavisni tim udruženja „Centar za proizvodnju znanja i veština“ (CPZV) u saradnji sa produkcijskom kućom „Playground produkcija“ iz Novog Sada, dokumentovao je tok realizacije projekta i primenjenu metodologiju rada na terenu. Rezultati ove inicijative – tv reportaža u trajanju od šest minuta, autorke Ivane Buš Jović i televizijski dokumentarni film autora Želimira Žilnika, prikazani su u Valjevu, Šapcu, Lazarevcu, Obrenovcu i Novom Sadu

Promocija u Beogradu u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21) je u sredu, 2. marta, 2016. godine sa početkom u 12h.

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER, Swiss Solidarity

FaLang translation system by Faboba

Partneri