Visits 201631

Projekcija dokumentarnog filma i promocija projekta “Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama...

vesti Obrenovac

Projekcija dokumentarnog filma  i promocija projekta “Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama socijalno ugroženih porodica koje su bile pogođene poplavama u Srbiji”

Projekat “Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama socijalno ugroženih porodica koje su bile pogođene poplavama u Srbiji” zajednički su realizovale dve partnerske organizacije - EHO (Ekumenska humanitarna organizacija) iz Novog Sada, Srbija i HEKS–EPER (Humanitarna služba protestantskih crkava u Švajcarskoj), iz Ciriha, Švajcarska.

Projekat u vrednosti od 1,6 mill CHF su finansirale HEKS-EPER, „Švajcarska solidarnost“ (Swiss Solidarity) i „Švajcarska agencija za razvoj i saradnju“ (Swiss Agency for Development and Cooperation).

Projekat je realizovan u periodu između 1. avgusta 2014.– 31. decembra 2015. godine, na teritoriji Grada Valjeva, Grada Šapca, gradske opštine Lazarevac i gradske opštine Obrenovac. Projekat se fokusirao na rehabilitaciju poplavama oštećenih kuća za 400 socijalno ugroženih porodica, odnosno Rome/kinje (80%)  i druge socijalno ugrožene kategorije, koje žive u podstandardnim naseljima i imaju loše uslove stanovanja. 

Tokom trajanja projekta, nezavisni tim udruženja „Centar za proizvodnju znanja i veština“ (CPZV) u saradnji sa produkcijskom kućom „Playground produkcija“ iz Novog Sada, dokumentovao je tok realizacije projekta i primenjenu metodologiju rada na terenu. Rezultati ove inicijative – tv reportaža u trajanju od šest minuta, autorke Ivane Buš Jović i televizijski dokumentarni film autora Želimira Žilnika, prikazani su u Valjevu, Šapcu, Lazarevcu, Obrenovcu i Novom Sadu

Promocija u Beogradu u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21) je u sredu, 2. marta, 2016. godine sa početkom u 12h.

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER, Swiss Solidarity

Partneri

heks eper    Schweizerische swiss solidarity   diakonie wurttemberg   Brot fuer die Welt  ACTLOGO  Evangelical Lutheran  Diakonie Fondacija za otvoreno drustvo  eu   unhcr