Visits 299947

Debata o politikama i praksama prema povratnicima u Novom Bečeju

Debata Novi Becej

Analiza postojećih regulativa i mehanizama u Novom Bečeju koje se tiču povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji kao i identifikacija problema i prepreka sa kojima se povratnici susreću u procesu lokalne integracije bile su teme debate koja je u ponedeljak 14. marta 2016. godine u Novom Bečeju okupila različite lokalne aktere.

Predsednik Skupštine opštine, poverenica za izbeglice, predsednik komisije za migracije, predstavnici Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, osnovne škole „Josif Marinković“, Udruženja Roma i pedagoški asistent naglasili su, tokom debate, važnost rešavanja problema povratnika u oblasti obrazovanja i zapošljavanja. Specifičnost ovog okruglog stola je bila u tome što se okupljenima obratio i povratnik koji se pre nekoliko dana, posle dužeg boravka u raznim zemljama zapadne Evrope, vratio u Srbiji. On je ukazao na niz problema sa kojima se susreće njegova porodica u pokušaju integracije.

Debata u Novom Bečeju je četvrta u nizu debata koje su deo projekta „Perspektive jednakih mogućnosti za povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji“. Projekat finansira Evropska unija u okviru programa „Podrška civilnom društvu 2013.

(Fotografija: FB Opština Novi Bečej)

FaLang translation system by Faboba

Partneri