Visits 299950

Potpisan memorandum o razumevanju, EHO – KIRS za bolji i efikasniji sistem podrške povratnicima, tražiocima azila i drugim ranjivim grupama migranata

Rehabilitacija kroz mob rom zajednice

Dana, 14. aprila 2016. godine u EHO Centru Novom Sadu, Ekumenska humanitarna organizacija i Komesarijat za izbeglice i migracije, R. Srbije potpisali su Memorandum o razumevanju. 

Predmet ovog Memoranduma o razumevanju je definisanje saradnje između Komesarijata i EHO-a na realizaciji projekata koje na teritoriji Republike Srbije sprovode obe strane, a naročito projekata vezanih za izbeglice, interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, povratnike po osnovu Sporazuma o readmisiji, tražioce azila i druge ranjive grupe migranata, a  kojima se utiče na poboljšanje kvaliteta usluga za gore navedene grupe i jača kapacitet delovanja Komesarijata u cilju pružanja što adekvatnije pomoći pomenutim kategorijama.

U naredne tri godine, EHO i KIRS će realizovati niz zajedničkih aktivnosti i na taj način unaprediti partnerstvo, razmeniti znanja i iskustva, osnažiti ljudske resurse i  uticati na održivosti usluga i servisa za izbeglice, interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, povratnike po osnovu Sporazuma o readmisiji, tražioce azila i druge ranjive grupe migranata.        

FaLang translation system by Faboba

Partneri