Visits 299950

Saradnja koja traje 23. godine, HIA + EHO, za pomoć socijalno ugroženim porodicama u Srbiji

HIA 1

U periodu od 17-18. aprila, 2016. godine EHO je organizovao posetu mađarske Ekumenske humanitarne organizacije (HIA), u sklopu koje je održano tri press konferencije, terenske posete korisničkim porodicama u Obrenovcu, uručivanje donacije u medicinskoj opremi Opštoj bolnici u Loznici i vođeni su razgovori o budućoj saradnji, HIA i EHO.   

HIA 3

U delegaciji partnerske organizacije HIA, bili su direktor HIA – Laslo Lehel (László Lehel), koordinator regionalnih programa HIA – Akoš Nađi (Ákos Nagy) i volonterka i ambasadorka dobre volje HIA – Aniko Levai (Anikó Lévai).    

Nakon majskih poplava u 2014. godini, dve partnerske organizacije – Mađarska ekumenska humanitarna organizacija iz Budimpešte (HIA) i Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada (EHO) su mobilisale svoje krizne štabove i uputile humanitarnu pomoć u područja koja su bila ugrožena  poplavama. Nakon brzih intervencija i humanitarne pomoći u vidu hrane, higijene i vode, usledile su akcije rehabilitacije nakon poplava.    

HIA 2

HIA 4

HIA 5

HIA 6

Projekt “Rehabilitacija nakon poplava” uspešno je realizovan u periodu od 1. januara, 2015. do 31. marta, 2016. godine. Projekt je za cilj imao pružanje pomoći za ukupno 44 socijalno ugrožene porodice - 22 porodice koje žive u Gradskoj opštini Obrenovac i 22 porodice koje žive u Gradskoj opštini Lazarevac, da renoviraju svoje kuće, nakon poplava, koje su u maju, 2014. godine, pored drugih opština, pogodile i GO Obrenovac i GO Lazarevac.

Pored direktne pomoći porodicama (u građevinskom materijalu), prepoznata je i potreba za obnavljanjem medicinske opreme, tako da su projektom donirani  medicinski aparati  u vrednosti od 12,000.00 evra Opštoj bolnici u Loznici.

Za više detalja molimo vas pogledajte: Informacija za medije

FaLang translation system by Faboba

Partneri