Visits 307720

Photo projekat “My life on the streets of Novi Sad”

My life on the streets of Novi Sad 1

Ekumenska humanitarna organizacija u saradnji sa fondacijom “Herbert Stepic Charity” čije je sedište u Beču, 12. aprila ove godine počela je sa implementacijom projekta pod nazivom My life on the streets of Novi Sad” sa ciljem i idejom osnaživanja dece koja su uključena u život i rad na ulici posredstvom umetnosti i timskog rada.
Dvadesetoro dece, uzrasta 12-16 godina, podeljeno je u pet grupa, a svaka je, zahvaljujući sponzoru projekta brendu “Pargo” koji je deo kompanije “MTH Retail Group” iz Austrije, na poklon i korišćenje dobila digitalni fotoaparat kojim će u narednih par meseci fotografisati sve ono što čini deo njihovog svakodnevnog života.

My life on the streets of Novi Sad 2

Svaki učesnik ima podršku roditelja i volontera uključenih u projekat “Outreach work with street children”, koji podrazumeva terenski rad sa decom koja su uključena u život i/ili rad na ulici.

Tokom trajanja projekta deca će imati priliku da posete brojne izložbe, upoznaju se sa profesionalcima i njihovim radom, steknu znanje o fotografiji, a dugoročno posmatrano sam projekat će uticati i na prevenciju osipanja dece iz školskog sistema, doprineće potencijalnom nastavku njihovog školovanja i održavanju motivacije, kao i prevenciji svih onih opasnosti koje donosi život i/ili rad na ulici.

My life on the streets of Novi Sad” će trajati do 12.aprila 2017. godine kada se planira izlozba fotografija koje su deca načinila tokom trajanja projekta.

My life on the streets of Novi Sad 3

FaLang translation system by Faboba

Partneri