Visits 353941

Delegacija Švajcarske konfederacije u poseti EHO

Delegacija Svajcarske 1 Group photo

U periodu od 20 do 22. maja 2016. godine u studijskoj poseti Srbiji boravila je delegacija Švajcarske konfederacije, koju je predvodio savezni kancelar Valter Turhner. Delegaciju su činili i kantonalni kancelari iz 18 švajcarskih kantona, kao i ambasador Švajcarske u R. Srbiji.  

U sklopu studijske posete Srbiji, u subotu 21. maja 2016. godine, delegacija Švajcarske konfederacije boravila je u poseti Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji. EHO je upoznao goste sa svojim istorijatom i radom i nakon toga su organizovane terenske, kućne posete korisničkim porodicama u Adicama i Malom Beogradu.

Delegacija Svajcarske 2 Arrival and welcome

Delegacija Svajcarske 3 EHO PPP

Delegacija Svajcarske 4 Home visit Adice IDP family

Delegacija Svajcarske 6 Home visit Mali Beograd Returnees family from Ticcino

U Adicama je organizovana poseta korisničkoj porodici koja je 1999. godine raseljena sa Kosova i Metohije. Ova porodica je uz pomoć EHO projekta unapredila uslove stanovanja i izgradila novo kupatilo. Nakon toga organizovana je poseta korisničkoj porodici u Malom Beogradu. Ova povratnička porodica je vraćena po sporazumu o readmisiji iz švajcarskog kantona Tićino, 2013. godine. EHO je obezbedio neophodnu ličnu dokumentaciju za porodicu, kao i grant za samozapošljavanje.

Članovi delegacije Švajcarske konfederacije su upoznati sa projektnim aktivnostima EHO, kao i metodologijom rada i bili su u mogućnosti da putem direktnog kontakta (razgovara) sa članovima porodice, saznaju više o njihovom iskustvu integracije i značaju ovakvih projekata.       

Od 2007. godine rad EHO i švajcarske organizacije HEKS-EPER u oblasti socijalne inkluzije Roma i drugih ranjivih grupa, migracija i reintergracije povratnika, finansijki podržava Švajcarska konfederacija, kroz Švajcarsku agenciju za razvoj i saradnju (SDC, Swiss Agency for Development and Cooperation) i Sekretarijat za migracije  (SEM, Secretariat for Migration). 

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER

FaLang translation system by Faboba

Partneri