Visits 299950

EHO nova članica ACT Alliance

ACTLOGO

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) je 24. maja, 2016. godine postala članica globalne organizacije ”ACT Alliance” (koalicija preko 140 Crkava i crkvenih organizacija). ACT Alliance sa svojim članicama radi zajedno u preko 100 zemalja sveta, da bi stvorili pozitivne i održive promenu u životima siromašnih i marginalizovanih ljudi bez obzira na njihovu versku, političku, seksualnu orijentaciju, pol, rasu ili nacionalnost, a u skladu sa najvišim međunarodnim kodeksima i standardima.

ACT Alliance radi u oblasti Javnog zagovaranja, Razvoja i Humanitarne pomoći. Veoma su poznati po svom humanitarnom radu, posebno u pružanju humanitrane pomoći tokom/nakon ratova, migracija i nakon prirodnih katastrofa.

EHO je podnela aplikaciju za članstvo u januaru, 2016. godine, a 12. maja, 2016. godine Glavni odbor ACT Alliance je odobrio članstvo EHO.

Ovime je nakon desetegodišnje pauze u članstvu i radu ACT-a, EHO ponovo dobila svoje mesto u ovoj svetskoj ekumenskoj organizaciji.

EHO je 141. članica ACT Alliance i drugi (pored fondacije srpske pravoslavne crkve ”Čovekoljublje”) predstavnik R. Srbije u ovoj organizaciji.   

Za više detalja o ACT Alliance molimo vas pogledajte: http://actalliance.org/

Oznake: ACT Alliance

FaLang translation system by Faboba

Partneri