Visits 347178

Jedan od projekata sa decom uključenom u život i/ili rad na ulici “My life on the streets of Novi Sad”

My life on the streets of Novi Sad

Verujemo da ste na mnogim izložbama, u novinama i na internetu imali priliku da vidite profesionalne fotografije na kojima su uhvaceni oni momenti gde deca rade ili žive na ulici. Te fotografije su cesto veoma emotivne i mnoge od njih izazivaju tugu.

Fotograf je ukrao jedan trenutak njihovog života i zabeležio ga na svoj nacin… Ali, da li ste se ikada zapitali šta ta ista deca vide? Kako oni vide svoj život, svoje drugare, porodicu, svoj dom? Mi smo se zapitali. A odgovor cemo dobiti u okviru projekta “My life on the streets of Novi Sad”, koju Ekumenska humanitarna organizacija realizuje u saradnji sa fondacijom “Herbert Stepic Charity”. Deca ce nauciti osnove fotografije, kako da koriste fotoaparate i kako da naprave dobru fotografiju.

Zaboravimo na trenutak sve one profesionalne fotografije, nacinjene skupocenim aparatima, iz ugla odrasle osobe. Fotografije koje ovde nastaju nisu ni blizu toga. One su nešto mnogo iskrenije i snažnije, sagledane iz ugla deteta koje odrasta na ulici i prica nam svoju pricu. Ta prica je ponekad teška, ponekad tužna, ali u isto vreme i srecna, jer koliko god je njihov život težak, osmeh je na gotovo svakoj fotografiji.
12. jun se u svetu obeležava kao dan borbe protiv decijeg rada, ne zaboravite da ta borba traje svakoga dana.

** jedna od fotografija nastala objektivom koji deca koriste.

FaLang translation system by Faboba

Partneri