Visits 354075

EHO obezbedio školski pribor za 1360 đaka

skolski pribor 1

Tokom septembra i oktobra, 2016. godine EHO (u sklopu projekta ”Poboljšanje uslova života Roma/kinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija ilegalnih migracija  i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju”) će obezbediti pakete školskog pribora za decu osnovno školskog uzrasta, lošijeg socijalnog statusa (iz romskih porodica, porodica IRL, porodica povratnika iz Zapadne Evrope i drugih socijalno ugroženih kategorija).

Distribucija vaučera za kupovinu školskog pribora biće realizovana u sledećim opštinama: Stara Pazova, Nova Crnja, Bečej, Titel, Odžaci, Alibunar, Žabalj, Raška, Gadžin Han, Surdulica i Prokuplje.

skolski pribor 2

Na ovaj način EHO će za 1360 đaka (koji pohađaju 51 osnovnu školu u 11 opština), obezbediti sav neophodan školski pribor i omogućiti deci redovno i nesmetano pohađanje nastave.

Prosečna vrednost vaučera iznosi 1.200,00 rsd.  

Tokom prvog polugodišta, školske 2016.-2017. godine EHO će nastaviti saradnju sa svih 11 opština i 51 osnovnom školom i na osnovu utvrđenih potreba, realizovati niz aktivnosti  za pomoć romskoj i drugoj socijalno ugroženoj deci, u procesu obrazovanja.

skolski pribor 3

skolski pribor 4

U periodu od 1. marta, 2016. do 31. decembra, 2018. godine, Ekumenska humanitarna organizacija će u konzorcijumu sa švajcarskim  partnerom, HEKS-EPER realizovati projekat, ”Poboljašanje uslova života Roma/kinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija ilegalnih migracija  i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju,  u vrednosti od 1,9 mill CHF, koji finansiraju Državni sekretarijat za migracije, Švajcarska (SSM - State Secretariat for Migration, Switzerland), Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, Švajcarska (SDC - Swiss agency for development and cooperation, Switzerland), HEKS-EPER, Švajcarska, kao i jedinice lokalne samouprave u Srbiji.

swiss   heks eper

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER

FaLang translation system by Faboba

Partneri