Visits 192337

EHO obezbedio školski pribor za 1360 đaka

skolski pribor 1

Tokom septembra i oktobra, 2016. godine EHO (u sklopu projekta ”Poboljšanje uslova života Roma/kinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija ilegalnih migracija  i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju”) će obezbediti pakete školskog pribora za decu osnovno školskog uzrasta, lošijeg socijalnog statusa (iz romskih porodica, porodica IRL, porodica povratnika iz Zapadne Evrope i drugih socijalno ugroženih kategorija).

Distribucija vaučera za kupovinu školskog pribora biće realizovana u sledećim opštinama: Stara Pazova, Nova Crnja, Bečej, Titel, Odžaci, Alibunar, Žabalj, Raška, Gadžin Han, Surdulica i Prokuplje.

skolski pribor 2

Na ovaj način EHO će za 1360 đaka (koji pohađaju 51 osnovnu školu u 11 opština), obezbediti sav neophodan školski pribor i omogućiti deci redovno i nesmetano pohađanje nastave.

Prosečna vrednost vaučera iznosi 1.200,00 rsd.  

Tokom prvog polugodišta, školske 2016.-2017. godine EHO će nastaviti saradnju sa svih 11 opština i 51 osnovnom školom i na osnovu utvrđenih potreba, realizovati niz aktivnosti  za pomoć romskoj i drugoj socijalno ugroženoj deci, u procesu obrazovanja.

skolski pribor 3

skolski pribor 4

U periodu od 1. marta, 2016. do 31. decembra, 2018. godine, Ekumenska humanitarna organizacija će u konzorcijumu sa švajcarskim  partnerom, HEKS-EPER realizovati projekat, ”Poboljašanje uslova života Roma/kinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija ilegalnih migracija  i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju,  u vrednosti od 1,9 mill CHF, koji finansiraju Državni sekretarijat za migracije, Švajcarska (SSM - State Secretariat for Migration, Switzerland), Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, Švajcarska (SDC - Swiss agency for development and cooperation, Switzerland), HEKS-EPER, Švajcarska, kao i jedinice lokalne samouprave u Srbiji.

swiss   heks eper

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER

Partneri

heks eper    Schweizerische swiss solidarity   diakonie wurttemberg   Brot fuer die Welt  ACTLOGO  Evangelical Lutheran  Diakonie Fondacija za otvoreno drustvo  eu   unhcr