Visits 353937

Završna faza izgradnje objekata za stanovanje u Obrenovcu

obrenovac 01

U sklopu projekta “Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama socijalno ugroženih porodica koje su bile pogođene poplavama u Srbiji” (koji je deo EHO apela za pomoć poplavljenima, 2014.),  u maju 2015. godine u Beogradu, potpisan je Protokol o saradnji o zajedničkoj realizaciji (pod)projekta „Stambeno zbrinjavanje 21 socijalno ugrožene porodice koje su izgubile smeštaj u poplavama u Obrenovcu”. Potpisnici Protokola o saradnji su Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada, Grad Beograd i Gradska opština Obrenovac.

Gradilište u obrenovačkom naselju Šljivice otvoreno je u decembru, 2015. godine. Završetak radova na izgradnji šest stambenih objekata (modula) sa 21 stambenom jedinicom i useljenje porodica očekuje se do kraja 2016. godine.

U toku su fasaderski, limarski i termoizolaterski radovi. U narednom period očekuju se dalji radovi na fasadi šest modula, izvođenje limarskih radova,  izvođenje gipsarskih radova, gletovanje zidova, keramičarski radovi, montaža sanitarija, montaža elektrogalanterije, podopolagčki radovi i molovanje.   

obrenovac 02

obrenovac 03

obrenovac 04

Tokom 2017. godine EHO će renovirati sportske terene i izgraditi i opremiti dečije igralište u naselju Šljivice.

Donatori projekta su švajcarska fondacija Swiss Solidarity i HEKS-EPER, Švajcarska (koja je i glavni nosilac projekta). EHO je kao lokalni partner HEKS-EPER zadužen za realizaciju projekta.

swiss solidarity  heks eper

Oznake: HEKS EPER, Swiss Solidarity

FaLang translation system by Faboba

Partneri