Visits 299947

Predstavljanje politika i praksi prema povratnicima po osnovu sporazuma o readmisiji

Perspektive 1

Rezultati postignuti tokom realizacije projekta „Perspektive jednakih mogućnosti za povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji“ predstavljeni su na konferenciji za štampu koju je Ekumenska humanitarna organizacija organizovala u Medija centru Vojvodine 15. novembra 2016. godine.

Koordinator projekta Damir Krkobabić prisutnima je prezentovao implementirane aktivnosti, posebno govoreći o problemima sa kojima se povratnici po osnovu sporazuma o readmisiji susreću u procesu lokalne integracije, kao i o konkretnim i operativnim merama koje su prepoznate u cilju prevazilaženja prepreka u tom procesu.

Ankica Dragin, samostalna stručna saradnica za odnose sa javnošću i programe saradnje u Pokrajinskom zaštitniku građana – ombudsmanu, predstavila je četiri vodiča protiv diskriminacije na lokalnom nivou, praktičnom priručniku koji povratnike informiše o tome zašto je važno da ostvaruju i zaštite svoja prava, kao i kako to mogu da učine.

Diplomirana pravnica Nataša Pušić najavila je buduće aktivnosti koje će Ekumenska humanitarna organizacija implementirati pomažući dalje procese integracije povratnika.

Perspektive 2

Projekat „Perspektive jednakih mogućnosti za povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji“ finansira Evropska unija u okviru programa „Podrška civilnom društvu 2013.“

(Fotografije: NDNV i EHO)

FaLang translation system by Faboba

Partneri