Visits 312995

Act Alliance i EHO ponovo rade zajedno

actaliance big

Početkom novembra, 2016. godine ACT Alliance je odobrila finansijsku pomoć u iznosu od 97.000,00 evra, za EHO, za pružanje humanitarne pomoći izbeglicama/migrantima u R. Srbiji. Ova pomoć je deo ACT Alliance apela - Humanitarian Response to the Refugees/Migrants crisis in Europe – EUR151 (Rev.2).

Finansijska pomoć će biti utrošena do avgusta 2017. godine, radi pružanja urgente humanitarne pomoći izbeglicama/migrantima, koji su smešteni u Prihvatno tranzitnim centrima u Šidu, Principovcu, Adaševcima, Somboru, Subotici i Kikindi, kao i Centru za azil u Krnjači.  

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) je 24. maja, 2016. godine postala članica globalne organizacije ”ACT Alliance”. Ovime je nakon desetegodišnje pauze u članstvu i radu ACT-a, EHO ponovo dobila svoje mesto u ovoj svetskoj ekumenskoj organizaciji. ACT Alliance (koalicija preko 140 Crkava i crkvenih organizacija) sa svojim članicama radi zajedno u preko 100 zemalja sveta, da bi stvorili pozitivne i održive promenu u životima siromašnih i marginalizovanih ljudi bez obzira na njihovu versku, političku, seksualnu orijentaciju, pol, rasu ili nacionalnost, a u skladu sa najvišim međunarodnim kodeksima i standardima.

ACT Alliance radi u oblasti Javnog zagovaranja, Razvoja i Humanitarne pomoći.

EHO je 141. članica ACT Alliance i drugi (pored fondacije Srpske pravoslavne crkve ”Čovekoljublje”) predstavnik R. Srbije u ovoj organizaciji.   

Za više detalja o ACT Alliance molimo vas pogledajte: http://actalliance.org/

Oznake: ACT Alliance

FaLang translation system by Faboba

Partneri