Visits 299951

Akcija solidarnosti

prikupljanje odece

 

 

Prikupljanje odeće i obuće za učenike osnovnih škola  u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) iz Novog Sada organizuje akciju prikupljanja zimske odeće i obuće za učenike osnovne škole „Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu i osnovne škole „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu.

Imajući u vidu činjenicu da u pomenutim školama postoji veliki broj dece iz socijalno ugroženih porodica (40% đaka iz OŠ „Šamu Mihalj“ i 50% iz OŠ „Svetozar Marković“) koja usled niskih egzistencijalnih uslova nemaju mogućnosti da redovno prisustvuju školskoj nastavi, ovim putem želimo da obezbedimo porodicama minimalne uslove kako bi svako dete imalo mogućnost za obrazovanjem i na taj način prevenirali osipanje dece iz školskog sistema.

Verujemo da među učenicima drugih škola u Vojvodini ima dece koja se nalaze u stanju socijalne potrebe i da bi im značila ista ovakva akcija, međutim, procenat dece iz socijalno ugroženih porodica koje žive u ovim mestima nas je motivisao da započnemo ovu akciju solidarnosti za koju verujemo da ukoliko bude uspešna može da se realizuje i u budućnosti sa fokusom na učenike drugih škola.

Građani koji žele da doniraju odeću i obuću dečjeg uzrasta, koja će biti usmerena za učenike pomenutih škola, istu mogu da donesu u prostorije organizacije EHO , Ćirila i Metodija 21, Novi Sad, svaki dan u periodu od 12. do 16. decembra, u vremenskom intervalu od 8 do 18h.

Naša organizacija će svu prikupljenu garderobu sortirati, pripremiti za decu i odneti u pomenute škole 22. decembra.

Lokalna zajednica i svi građani koji su donirali stvari biće informisani putem medija o realizovanoj akciji.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem telefona 021/466 – 588 od 7,30 – 15,30 časova (petkom do 14 časova) ili na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Zahvaljujemo svima koji će se odazvati ovoj akciji.

FaLang translation system by Faboba

Partneri