Visits 299950

EHO renovirao i opremio kuhinju u Prihvatnom centru za izbeglice u Adaševcima

adasevci food vesti

EHO apel za pomoć izbeglicama/migrantima dobio je finansijsku podršku od Savezne Republike Nemačke – German Federal Foreign Office za realizaciju projekta “Humanitarna pomoć izbeglicama u Grčkoj i Srbiji”.

Projekat “Humanitarna pomoć izbeglicama u Grčkoj i Srbiji” je realizovan u partnerstvu sa nemačkom humanitarnom organizacijom - Diakonie Katastrophenhilfe.

Projekat, koji je trajao do 31. decembra, 2016. godine. u sebi je obuhvatio sledeće usluge/servise: distribucija od 450 do 1080 kuvanih obroka (ketering) dnevno u Prihvatnom centru za izbeglice u Šidu, Adaševcima i Principovcu (ukupno 82.170 kuvanih obroka/ručkova, komada voća i pakovanja vode od 0,5l), distribucija neprehrambenih artikala (ukupno 7.900 komada obuće, odeće i donjeg veša) u Prihvantim centrima u šidskoj opštini i Subotici, kao i Centru za azilante u Krnjači, rad ambulante i lekara u Prihvatnom centru u Subotici (6.198 pregleda pacijenata), pranje i sušenje posteljine (16.993 komada) za prihvatne centre u šidskoj opštini, Somboru i Subotici.        

adasevci kitchen

Takođe, ovaj projekat je obezbedio i finansijska sredstva za kapitalno ulaganje -   potpuno renoviranje, adaptaciju i opremanje kuhinje (novom opremom) u Prihvatnom centru u Adaševcima, u kojoj će se od januara, 2017. godine pripremati 6000 obroka dnevno za tri Prihvatna centra u šidskoj opštini – Šid, Principovac i Adašaveci, fasaderske radove na objektu kuhinje i  stolarske radove u trpezariji.

Na ovaj način EHO je nastavio da pruža podršku R.Srbiji u njenim naporima da pruži adekvatnu i efikasnu humanitarnu pomoć izbeglicama/migrantima, koji su smešteni u Centrima za azilante i Prihvatnim centrima za izbeglice na teritoriji R. Srbije.

EHO apel za pomoć izbeglicama/migrantima, koji se nastavlja i tokom 2017. godine, je još jednom postavio EHO na poziciju jedne od vodećih lokalnih OCD u R. Srbiji u pružanju adekvatne i efikasne humanitarne pomoći, ljudima u potrebi. Putem EHO apela za pomoć izbeglicama/migrantima prikupljeno je 1.8 miliona evra.

adasevci vesti 2

adasevci health vesti

Oznake: Diakonie Katastrophenhilfe

FaLang translation system by Faboba

Partneri