Visits 307724

Eho apel za pomoć izbeglicama/migrantima - uskoro kuvani obroci za izbeglice/migrante u Šidu, Adaševcima i Principovcu

migranti 

EHO apel za pomoć izbeglicama/migrantima dobio je finansijsku podršku od ACT Alliance (koalicija preko 140 Crkava i crkvenih organizacija) za realizaciju projekta “Humanitarna pomoć izbeglicama u Srbiji”.

Ova pomoć je deo ACT Alliance apela - Humanitarian Response to the Refugees/Migrants crisis in Europe – EUR151 (Rev.2).

Projekat “Humanitarna pomoć izbeglicama u Srbijije započeo sa realizacijom 1. oktobra, 2016. godine i trajaće do 30. avgusta, 2017. godine.

Deo budžeta će biti usmeren za kupovinu namirnica za kuhinju u Prihvatno tranzitnom centru u Adaševcima (koju je potpuno renovirao i opremio EHO). Nakon renoviranja i opremanja kuhinje u Prihvatno tranzitnom centru Adaševci u toku je odabir firme koja će izvesti radove na izgradnji/ugradnji novih gasnih instalacija, potrebnih za rad kuhinje. Očekuje sa da kuhinja bude stavljena u funkciju u prvoj polovini februara, 2017. godine. U novoj kuhinji pripremaće se 6000 kuvanih obroka dnevno, za 2000 izbeglica/migranata koji/e su smešteni/e u Prihvatno tranzitnim centrima u Adaševcima, Šidu i Principovcu.    

Takođe, finansijska pomoć će biti utrošena radi organizovanja rada EHO ambulante i lekara u Prihvatno tranzitnom centru u Subotici, kao i pružanje urgente humanitarne pomoći (hrana, higijena, odeća i dr.) izbeglicama/migrantima, koji su smešteni u Prihvatno tranzitnim centrima u Šidu, Principovcu, Adaševcima, Somboru, Subotici i Kikindi, kao i Centru za azil u Krnjači.  

Za više detalja o ACT Alliance molimo vas pogledajte: http://actalliance.org/

Oznake: ACT Alliance

FaLang translation system by Faboba

Partneri