Visits 354066

EHO organizuje obuke za prosvetne radnike

obuka za prosvetne radnike

EHO već petu godinu uspešno realizuje program Interkulturalnog obrazovanja (projektna komponenta: Obrazovanje; projekat: ”Poboljašanje uslova života Roma/kinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija ilegalnih migracija  i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju”).

Akreditovane obuke iz oblasti interkulturalnog obrazovanja za prosvetne radnike, biće realizovane i ove godine. U periodu, april - jun, 2017. godine, širom Srbije, biće organizovano 10 novih akreditovanih obuka, koje će za potrebe projekta realizovati nosioc akreditacije - Centar za proizvodnju znanja i veština (CPZV).

EHO je 2013. godine inicirao program interkulturalnog obrazovanja (obuke) za prosvetne radnike. U prethodnom projektnom periodu, 2013. – 2016., EHO je obezbedio sredstva za organizovanje 40 obuka namenjenih nastavnicima, vaspitačima i stručnim saradnicima. U tim obukama je učestvovalo 1320 prosvetnih radnika iz približno 260 škola koje se nalaze u 120 različitih mesta, širom Srbije. U istom periodu, uz finansijsku pomoć EHO-a, realizovano je 40  školskih interkulturalnih projekata u kojima je učestvovalo više od 3800 đaka.

Početkom 2016. godine, konzorcijumu – EHO (Srbija) i HEKS-EPER (Švajcarska), odobren je trogodišnji (2016. - 2018.) projekat  - ”Poboljšanje uslova života Roma/kinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija iregularnih migracija i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju”, u vrednosti od 1,9 mill CHF, koji finansiraju Švajcarska konfederacija (State Secretariat for Migration i Swiss agency for development and cooperation) i HEKS-EPER, kao i jedinice lokalne samouprave u Srbiji. Švajcarski partneri učestvuju sa 50% sredstava, dok EHO obezbeđuje preostalih 50% iz budžeta jedinica lokalne samouprave (partnerske JLS) i drugih međunarodnih izvora finansiranja.

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER

FaLang translation system by Faboba

Partneri