Visits 308315

Poseta osnivača Herbert Stepic CEE Charity

EHO od 2009. godine  uz podršku donatora Herbert Stepic CEE Charity  usprešno realizuje projekat “Terenski rad sa decom koja su uključena u život i/ili rad na ulici”, a podrška je u toku 2016. godine nastavljena i na druge projekte: photo projekat „Moj život na ulicama Novog Sada“, u koji su direktno uključena deca kao autori fotografija, kao i na projekat „Sigurni kutak za decu“ u okviru Prihvatnog centra za izbeglice i migrante u Subotici. 

Terenski rad slika 1   Terenski rad slika 2

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana dece uključene u život i/ili rad na ulici, gdin Herbert Stepic posetio je EHO gde je tokom posete iskoristio priliku da zajedno sa kolegama iz Raiffeisen banke Srbije poseti Prihvatni centar za izbeglice i migrante u Subotici, kao i da u Novom Sadu prisustvuje kreativno-plesnoj radionici koju su organizovali prijatelji iz Američkog kutka povodom Dana Roma (8. april) i Međunarodnog dana dece uključene u život i/ili rad na ulici (12. april).

Terenski rad slika 3   Terenski rad slika 4

Prilikom jednodnevne posete gdin Herbert Stepic je proveo kvalitetno vreme sa decom migrantima, kao i sa decom koja su uključena u život i/ili rad na ulici, razgovarao sa njima kako na engleskom jeziku, tako i na nemačkom, o važnosti obrazovanja i brige o sebi, a isto tako je video koliko je svako dete talentovano za ples, za igru, za učenje jezika, za napredovanje, što samom detetu pomaže da izađe iz kruga isključenosti i bude smatrano ravnopravnim članom kako lokalne zajednice, pa tako i društva u celini.

Američki kutak, čiji osnivač je Kulturni centar Novog Sada, već drugu godinu zaredom organizuje različite Inkluzivne radionice sa decu u saradnji sa EHO i time značajno doprinosu osnaživanju dece koja su uključena u život i/ili rad na ulici i njihovoj sveobuhvatnoj zaštiti.

FaLang translation system by Faboba

Partneri