Visits 354070

Izgradnja stanova za 37 socijalno ugroženih porodica

izgradnja 1 B4

U toku je realizacija projekta “Rehabilitacija kuća zasnovana na potrebama socijalno ugroženih porodica koje su bile pogođene poplavama u Srbiji - Stambeno zbrinjavanje 37 socijalno ugroženih porodica koje su izgubile smeštaj u poplavama u Obrenovcu i  Lazarevcu”Potpisnici Protokola o saradnji su Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada, Grad Beograd, Gradska opština Lazarevac i Gradska opština Obrenovac. Projekat je namenjen za 37 socijalno ugroženih porodica koje su izgubile privremeni smeštaj (na teritoriji GO Obrenovac i GO Lazarevac) u poplavama iz maja, 2014. godine. Građevinski radovi na šest objekata sa 21 stanom, u obrenovačkom naselju Šljivice se privode kraju. Očekuje se da 21 socijalno ugrožena porodica useli nove stanove tokom avgusta, 2017. godine.

izgradnja 2 A1

izgradnja 3 C3

 Gradilište, u lazarevačkom naselju Šopići, otvoreno je u martu, 2017. godine. Završetak radova na izgradnji četiri objekta sa 16 stanova i useljenje za 16 socijalno ugroženih porodica, planirano je za avgust, 2017. godine.  Izgradnja 37 stanova je deo projekta koji je do kraja 2015. godine pružio pomoć u građevinskom materijalu i stručnom nadzoru za 400 porodica (iz Obrenovca, Lazarevca, Šapca i Valjeva), koje su unapredile uslove stanovanja nakon poplava.

Donatori projekta su švajcarska fondacija Swiss Solidarity i HEKS-EPER, Švajcarska. EHO je kao lokalni partner HEKS-EPER zadužen za realizaciju projekta.

swiss solidarity   heks eper

Oznake: HEKS EPER, Swiss Solidarity

FaLang translation system by Faboba

Partneri