Visits 354076

Terenski saradnici/e za rad sa povratnicima i drugim grupama u riziku od migracija

26 May 11 In Veliiki Rit034

Nakon obuke terenskih saradnika/ca iz Kikinde, Zrenjanina, Žitišta i Subotice, za rad sa povratnicima i drugim grupama u riziku od migracija, koja je održana u periodu od 25. do 27. aprila 2017. godine u prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije (EHO), započet je terenski rad.   

Terenski saradnici/e su započeli sa terenskim radom u gore navedene četiri jedinice lokalne samouprave, a terenski rad podrazumeva, između ostalog, kontinuirano informisanje povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji i drugih lica u riziku od migracija o dostupnim resursima i uslugama, praćenje stepena ostvarivanja njihovih prava i saradnju sa institucijama na lokalu.

 

Terenski saradnici/e deo su aktivnosti koje EHO, u konzorcijumu sa švajcarskim organizacijom HEKS-EPER, sprovodi u okviru projekta „Poboljašanje uslova života Roma/kinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija ilegalnih migracija i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju“. Projekat finansijski podržavaju Državni sekretarijat za migracije iz Švajcarske (SEM - State Secretariat for Migration, Switzerland), Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC - Swiss agency for development and cooperation, Switzerland), švajcarska organizacija HEKS-EPER, kao i jedinice lokalne samouprave u Srbiji.

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER

FaLang translation system by Faboba

Partneri