Visits 354077

Kućna nega i pomoć u kući

kucna nega 1

EHO projekat „Dijakonija kućna nega i pomoć u kući“ ima za cilj poboljšanje kvaliteta života starih lica i osoba sa invaliditetom pružanjem visokokvalitetnih usluga kućne nege i pomoći u kući. Projekat se sprovodi u Novom Sadu, Kisaču, Pivnicama, Bačkom Petrovcu, Staroj Pazovi, Plandištu, Sečnju i Odžacima. Usluge pomoći u kući i kućne nege dostupne su osobama koje imaju ograničene fizičke i psihičke sposobnosti - osobe nisu u stanju da nezavisno žive u svojim domovima, bez redovne pomoći u aktivnostima dnevnog života, nege i nadzora, pri čemu je porodična podrška nedovoljna ili nije raspoloživa.

kucna nega 2

Trenutno Služba kućne nege i pomoći u kući pomaže 462 korisnika i korisnica na 8 lokacija. Za pružanje medicinskih i socijalnih usluga angažovano je 47 medicinskih sestara i negovateljica. Svi/e EHO saradnici/e su obučeni/e za pružanje nege i pomoći u kući po akreditovanim obukama Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

EHO je jedna od retkih OCD koja poseduje licencu za pružanje usluge pomoći u kući, koja joj je izdata od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, R. Srbije, u septembru, 2015. godine.

kucna nega 3

Donatori projekata su HEKS-EPER (Švajcarska), Diaconie Wurttemberg (Nemačka) , St. Gallen (Švajcarska), MOWE (Nemačka), Grad Novi Sad, Opština Bački Petrovac, Opština Plandište, Opština Sečanj, Opština Odžaci i korisnici/e usluga. 

Oznake: Diakonie Württemberg, HEKS EPER

FaLang translation system by Faboba

Partneri