Visits 193111

Obuka „Izazovi interekulturalnog učenja i nastave“ u Knjaževcu i Aranđelovcu

Izazovi interekulturalnog 1

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) organizuje obuku „Izazovi interekulturalnog učenja i nastave“ u Knjaževcu, 10. juna i Aranđelovcu, 11. juna 2017. godine. Realizaciju obuke sprovodi Centar za proizvodnju znanja i veština (CPZV) kao nosilac akreditacije ovog programa obuke. U prethodna dva meseca obukama u osam gradova (Sombor, Beočin, Opovo, Odžaci, Pančevo, Kikinda, Brus i Blace) prisustvovalo je 189 nastavnika i stručnih saradnika.

 

Obuka je akreditovana od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) kao jednodnevni program stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih  saradnika za školsku 2016/2017 i 2017/2018. Kataloški broj je 479. Učesnici dobijaju stručne priloge, igre i radionice za rad sa decom i potvrdu ZUOV na 8 bodova.

Izazovi interekulturalnog 2

Opšti cilj programa obuke je razvijanje profesionalnih kompetencija zaposlenih u školama/ustanovama za ostvarivanje ciljeva u oblasti interkulturalnog učenja i nastave. Obuke su namenjene nastavnom osoblju i stručnim saradnicima (uključujući i pedagoške asistente).

Projekat ”Poboljšanje uslova života Roma/kinja i drugih marginalizovanih grupa, prevencija iregularnih migracija i podsticanje reintegracije povratnika u Srbiju“ je podržan od strane Državnog sekretarijata za migracije iz Švajcarska (SEM- State Secretariat for Migration, Switzerland), Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC - Swiss agency for development and cooperation), HEKS-EPER iz Švajcarske, kao i jedinice lokalne samouprave u Srbiji.

Oznake: Swiss Agency for Development and Cooperation SDC, HEKS EPER

Partneri

heks eper    Schweizerische swiss solidarity   diakonie wurttemberg   Brot fuer die Welt  ACTLOGO  Evangelical Lutheran  Diakonie Fondacija za otvoreno drustvo  eu   unhcr