Visits 307721

АCT Alliance Europe regionаl forum

actaliance big

EHO je u maju, 2016. godine, postala 141 članica “ACT Alliance” - najveće svetske alijanse crkava i crkvenih organizacija, a od septembra, 2016. godine EHO učestvuje (realizuje projekte) u “ACT Alliance” Apelu za pomoć izbeglicama/migrantima i Grčkoj i Srbiji.

 

Redovni godišnji Forum (ACT Alliance Europe Regional Forum) održan je u Briselu, u periodu, 6 - 7. jun, 2017. godine. Forum okuplјa sve članica “ACT Alliance” sa sedištem u Evropi, koje predstavlјaju rukovodeći kadrovi organizacija iz Finske, Norveške, Danske, Islanda, Velike Britanije, Holandije, Belgije, Švajcarske, Nemačke, Austrije, Češke, Mađarske, Rumunije i Srbije. EHO je na Forumu predstavlјao izvršni direktor organizacije, gosp. Robert Bu.

Pored redovnih tema koordinacije rada Foruma, i saradnje “ACT Alliance” sa drugim sličnim organizacijama, revidiran je Plan rada Foruma do kraja, 2018. godine. Takođe, Forumu se obratio novi generalni sektretar “ACT Alliance”, gosp. Rudelmar Bueno de Faria.

Naredni Forum biće održan u Helsinkiju (Finska) u maju, 2018. godine, a centralni događaj u 2018. godini biće “ACT Alliance” Generalna skupština, koja će biti održana u Upsali (Švedska) krajem oktobra, 2018. godine, kad se očekuje učešće 500 predstavnika/ca iz 144 organizacije iz više od 100 zemalјa sveta.

Oznake: ACT Alliance

FaLang translation system by Faboba

Partneri