Visits 313000

Završetak projekta pomoći romskim IRL porodicama u Subotici

zavrsetak projekta irl1

Povodom završetka projekta „Pružanje pomoći interno raseljenim licima u Srbiji“ u okviru koga je ove godine 36 romskih porodica sa teritorije Grada Subotice dobilo i ugradilo građevinski materijal radi poboljšanja svojih (prvenstveno sanitarnih) uslova stanovanja, EHO će organizovati završni događaj projekta 28. juna 2017 god. u zgradi Nove Opštine u Subotici. Tom prilikom biće podeljene zahvalnice pomognutim porodicama као znak njihovog uspešnog učešća u realizaciji projekta, jer su porodice građevinske radove na svojim kućama izvele sopstvenim snagama, uz stručnu podršku EHO-a.

 

Kao dodatna pomoć, svim pomognutim porodicama iz 2016. i 2017 god. (ukupno njih 74 ) biće isporučeni i novi kreveti i šporeti na drva do kraja jula.

zavrsetak projekta irl2

Ovim se završava trogodišnji rad EHO-a na ovom projektu u Subotici, te će u sklopu događaja biti predstavljeni i svi ostvareni dosadašnji rezultati, kao primer dobre prakse i saradnje svih učesnika na projektu koji su ih omogućili. Događaju će prisustvovati i predstavnici donatora UNHCR-a i EHO partnera Danskog saveta za izbeglice Srbija, kao i Grada Subotice.

Oznake: UNHCR

FaLang translation system by Faboba

Partneri