Visits 193334

EHO Krojačka radionica

EHO Krojacka radionica logoi

U svrhu zadovoljenja originalnih esteskih modnih potreba žena u Srbiji i regionu, u okviru EHO pokrenut je novi projekat kao pred-faza socijalnog preduzeće „EHO krojačka radionica“ koje će izrađivati nove unikatne i kvalitetne odevne predmete za žene hrabrog i originalnog modnog ukusa po pristupačnoj ceni. Šiju se od prikupljene garderobe donirane od fizičkih i pravnih lica iz zemlje i inostranstva.

EHOkr1

EHOkr2

EHOkr3

Na projektu su angažovane pretežno žene iz marginalizovanih grupa (OSI,  starije od 50 g.) s namerom da se unapredi njihov ekonomski položaj, obezbedi nezavisnost i jača njihovo samovrednovanje i socijalna komunikacija. Očekivani benefiti su takođe i unapređenje i očuvanje životne sredine i sprečavanje daljeg zagađivanja, poboljšanje socio-ekonomskog položaja teže zapošljivih osoba, jačanje kohezije i pripadnosti zajednici, te promocija fer proizvodnje i trgovine. Projekat finansira Evropska unija preko Caritasa Srbije i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije. 

Oznake: EU, Caritas Srbija, Republika Srbija, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom

Partneri

heks eper    Schweizerische swiss solidarity   diakonie wurttemberg   Brot fuer die Welt  ACTLOGO  Evangelical Lutheran  Diakonie Fondacija za otvoreno drustvo  eu   unhcr