Visits 353936

Najava događaja: Ceremonija uručivanja ključeva socijalnih stanova u Obrenovcu i Lazarevcu porodicama čiji je privremeni smeštaj uništen u poplavama iz maja, 2014. godine

Vesti

U četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, Ekumenska humanitarna organizaciji (EHO) u saradnji sa Gradom Beogradom, Gradskom opštinom Obrenovac i Gradskom opštinom Lazarevac, organizuje ceremonije uručivanja ključeva 37 socijalnih stanova, za 37 socijalno ugroženih porodica, čiji je privremeni smeštaj u Obrenovcu i Lazarevcu, uništen u poplavama u maja, 2014. godine.

U periodu nakon poplava, određeni broj porodica u Obrenovcu i Lazarevcu privremeno je smešten u Hotel “Obrenovac” i Sportski centar u Lazarevcu. Privremeni smeštaj, kao i nemanje alternative, su inicirali da EHO, pripremi projekat izgradnje deset prizemnih objekata sa 37 socijalnih stanova (šest prizemnih objekata sa 21 stanom u Obrenovcu i četiri prizemna objekta sa 16 stanova u Lazervcu). Finansijska sredstva su obezbeđena, donacijom švajcarske fondacije “Swiss Solidarity” i švajcarske organizacije “HEKS-EPER”.

 

Vesti 1

Vesti 2

Grad Beograd je zemljište u svojini Grada Beograda (na kojem je izgrađeno deset prizemnih objekata sa 37 socijalnih stanova) ustupio na korišćenje GO Obrenovac i GO Lazarevac. GO Obrenovac i GO Lazarevac su izvršile infrastrukturno opremanje parcela (kanalizacija, voda, struja, saobraćajnica i javna rasveta). EHO je obezbedila finansijska sredstva potrebna za izgradnju deset prizemnih objekta sa 37 socijalnih stanova, u visini od 95,4 miliona rsd.

Ceremonija uručivanja ključeva u obrenovačkom naselju Šljivice je zakazana za četvrtak, 26. oktobar 2017 u 10.00h, dok će ceremonija uručivanja ključeva u lazarevačkom naselju Šopić biti održana istog dana u 13.00h.

Pozivamo sve medije da isprate ovaj događaj.

Oznake: HEKS EPER, Swiss Solidarity

FaLang translation system by Faboba

Partneri