Visits 308321

Državni sektretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dr Nenad Ivanišević, u poseti EHO

drzavni sekretar 1

U petak, 17. novembra, Ekumenska humanitarna organizacija, organizovala je sastanak (u EHO Centru u Novom Sadu) sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI), Dr Nenadom Ivaniševićem. 

Tokom sastanka, državni sekretar MGSI, Dr Nenad Ivanišević, upoznat je sa višegodišnjim radom EHO u oblasti razvoja civilnog drušva, socijalne inkluzije i usluga socijalne zaštite. Fokus prezentacije je bio na metodologiji rada EHO sa Romskom nacionalnom zajednicom u R. Srbiji u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, stanovanja i pravne zaštite.

drzavni sekretar 3

Nakon  prezentacije usledila je diskusija na temu položaja povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji u R. Srbiji, i vođeni su razgovori o praktičnim merama (uslugama) EHO za re-integraciju povratnika i o saradnji EHO sa partnerima u Nemačkoj.   

Takođe, vođeni su razgovori o načinima moguće saradnje između EHO i MGSI, i doprinosu EHO u implementaciji Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016 do 2025. godine.

drzavni sekretar 2

Državni sekretar MGSI, Dr Nenad Ivanišević, pokazao je veliko interesovanje za EHO metodologiju rada sa Romskom nacionalnom zajednicom i istakao značaj saradnje  organizacija civilnog društva, kao što je EHO,  sa MGSI.

U skorijoj budućnosti očekuju se intenziviranje saradnje, između EHO i MGSI, ali i drugih relevantnih institucija, koordinacionih tela i radnih grupa.        

FaLang translation system by Faboba

Partneri