Visits 354072

EHO apel za pomoć izbeglicama/migrantima

English language class 2

EHO, kroz Apel za pomoć izbeglicama/migrantima, koji je pokrenut 1. avgusta 2015. godine, nastavlja da obezbeđuje finansijska sredstva za humanitarni rad i saradnju sa Vladom R. Srbije - Komesarijatom za izbeglice i migracije.

U toku je realizacija pet projekata: “Izgradnja bunara za Prihvatno tranzitni centar Principovac” (donator, HEKS/EPER, Švajcarska), “Izgradnja montažnog objekta za dnevni centar za majke i decu u Prihvatno tranzitnom centru Sombor” (donator, ELCA, USA), “Rekonstrukcija krova u Prihvatno tranzitnom centru Subotica” (donator EKKD, Nemačka), “Dečiji kutak u Prihvatno tranzitnom centru Subotica” i “Dečiji kutak u Prihvatno tranzitnom centru Sombor” (donator za dečije kutke je Herbert Stepic Charity, Austrija).

 English class

English language class 3

Pored ovih projekata, EHO nastavlja da organizuje preuzimanje, pranje, sušenje, peglanje i dostavu  posteljine za sve centre na teritoriji AP Vojvodine (Adaševci, Principovac, Krnjača, Kikinda, Sombor i Subotica) i po potrebi obezbeđuje hranu, higijenu, odeću i obuću, kao i sredstva za održavanje higijene objekata. 

Na ovaj način EHO je nastavlja da pruža podršku R. Srbiji u njenim naporima da pruži adekvatnu i efikasnu humanitarnu pomoć izbeglicama/migrantima, koji su smešteni u Centrima za azilante i Prihvatno tranzitnim centrima za izbeglice/migrante na teritoriji R. Srbije.

EHO apel za pomoć izbeglicama/migrantima, koji se nastavlja i tokom 2018. godine, je još jednom postavio EHO na poziciju jedne od vodećih lokalnih OCD u R. Srbiji u pružanju adekvatne i efikasne humanitarne pomoći, ljudima u potrebi. Putem EHO apela za pomoć izbeglicama/migrantima (od avgusta, 2015.) prikupljeno je 2,6 miliona evra.

Oznake: HEKS EPER

FaLang translation system by Faboba

Partneri