Visits 361456

Svako Božje stvorenje je dobro!

art work

Ekumenska humanitarna organizacija u okviru ekumenskog rada žena i ove godine priprema Svetski molitveni dan. Tema ovogodišnje molitve je: Svako Božje stvorenje je dobro i pripremile su ga žene iz Surinam. 
Svečana molitva održaće se u petak 2. marta 2018.godine u 17,00 časova u Evangeličkoj metodističkoj crkvi, Lukijana Mušickog 7, u Novom Sadu. 
Srdačan poziv...

Program za 2018.g. su napisale žene iz odbora Svetskog molitvenog dana Surinam.

Osnovni tekst je napisan u 1. Mojsijevoj 1-31.

Sve što je Bog stvorio je vrlo dobro - Heri grontapu di Gado meki bun doro, doro!

Kao što čitamo na početku Biblije Bog počinje stvaranje od haosa. Ali sve što je stvoreno je našlo svoje savršeno mesto u stvorenju. Sve je bilo povezano i u savršenoj vezi sa ostalim- zemlja sa svetlom, voda sa nebom, seme drveća sa živim stvorenjima, i čovečanstvo sa Bogom. Ništa nije moglo opstati bez ostalih a izvor svega je bio Bog.

Bio je to jedan dobro integrisan sistem odnosa. Suština svega je bila istinska uzajamna posvećost I briga. To je valjda ono što mi ne uspevamo!!

Žene iz države Surinam podižu svoje glasove I podsećaju nas da smo čuvari Božjeg stvorenja. Oni nam skreću pažnju na hitnu potrebu za brigom, u vremenu kada je više od 180 zemalja potpisalo Pariski sporazum o klimatskim promenama. Briga za našu planetu I stvorenja na njoj nije samo pitanje nacionalnih politika koje sprovode vlade, već je I pitanje našeg ličnog angažovanja I našeg načina života.

Na ovu temu je napisana ovogodišnje liturgija I žene iz Surinam odvešće nas u svoje zajednice I upoznati nas sa svojim brigama. Flora I fauna Surinam je veličanstvena. Molićemo se zajednički za ovo bogatstvo I lepote cele planete.

Da li smo svesni koliko je sve što je Bog stvorio dobro? To ćemo se svi zapitati I preispitati ličnu posvećenost I brigu za Božje stvorenje. Šta možemo mi učiniti da stvorenje I ostane dobro?

FaLang translation system by Faboba

Partneri