Visits 307724

Iz arhive: priznanja i nagrade

25g logo vesti

U sklopu proslave 25 godina rada EHO, na svakih sedam dana, tokom marta i aprila, 2018. godine, na veb sajtu EHO, biće objavljivane vesti iz arhive o dobijenim međunarodnim i domaćim priznanjima i nagradama. Na ovaj način ćemo se podsetiti uspeha EHO, za period 2010. – 2017. godina.


http://www.ehons.org/aktuelno/573-svetsko-priznanje-za-eho-i-rad-sa-osobama-sa-invaliditetom 

Svetsko priznanje za EHO i rad sa osobama sa invaliditetom

zeroprojekt1

 EHO (u partnerstvu sa organizacijm - Otvorete gi prozorcite - Skoplje, Makedonija) je dobitnik sertifikata “Innovative Practice 2016” za partnerski projekat „Aktivna inkluzija: E-pristupačno obrazovanje u Srbiji” koji je realizovan tokom 2014. i 2015. godine.

 Ovo je drugo svetsko priznanje za EHO i rad sa osobama sa invaliditetom.

Polazeći od uverenja da sva deca treba da imaju jednak pristup obrazovnom sistemu u Srbiji, Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada i Otvorete gi prozorcite iz Skoplja pokrenuli su projekat „Aktivna inkluzija: E-pristupačno obrazovanje u Srbiji“. Cilj ovog projekta je promocija korišćenja informacionih i asistivnih tehnologija kao sredstava za inkluziju i participaciju dece sa invaliditetom osnovnoškolskog uzrasta u obrazovni sistem u Srbiji.

Priznanje (sertifikat) “Innovative Practice 2016” je uručeno na 5. međunarodnoj “Zero Project konferenciji - Inovativne politike i inovativne prakse u inkluzivnom obrazovanju”, koja je  održana u zgradi UN u Beču, od  10  do 12. februara 2016. godine.

zeroprojekt2

EHO je na ovoj konferenciji predstavljao izvršni direktor, Robert Bu, koji je tokom konferencije prezentovao nagrađeni projekat EHO i Otvorete gi prozorcite - „Aktivna inkluzija: E-pristupačno obrazovanje u Srbiji”. U večernjim satima prvog dana konferencije organizovana je ceremonija dodele sertifikata za 98 inovativnih politika/praksi. Tokom ceremonije, izvršnom direktoru EHO, uručen je sertifikat “Innovative Practice 2016”.   

Na sam konkurs bilo je prijavljeno više od 300 inovativnih politika/praksi.

zeroprojekt3

“Zero Project Conference” je prepoznat kao najveći događaj ove vrste, globalno. Na konferenciji je bilo prisutno više od 500 učesnika/ca iz celog sveta.

Više detalja o konferenciji možete pročitati na sledećem linku: http://zeroproject.org/

zeroprojekt4

http://www.ehons.org/aktuelno/573-svetsko-priznanje-za-eho-i-rad-sa-osobama-sa-invaliditetom

FaLang translation system by Faboba

Partneri