Visits 299805

EHO apel za izbeglice 2018

EHO apel za izbeglice 2018 1

Ekumenska humanitarna organizacija je u avgustu, 2015. godine pripremila EHO Apel za pomoć izbeglicama/migrantima. Do sada je putem EHO apela prikupljeno približno 2.6 miliona EUR i realizovano je 24 projekta, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije.

U toku je realizacija projekta izgradnje bunara u Prihvatno tranzitnom centru Principovac, projekat izgradnje montažnog objekta – Dnevni centar za majke i decu u Prihvatno tranzitnom centru u Somboru, kao i projekat Dečijeg kutka u Prihvatno tranzitnom centru u Somboru i Subotici. U hitnim situacijama, EHO pruža pomoć u održavanju higijene Prihvatno tranzitnih centara, i pranju i sušenju posteljine.

 

EHO apel za izbeglice 2018 2       

Trenutno je u procesu izrada novog projekta, koji će finansirati HEKS EPER, švajcarski partner EHO i najveći pojedinačni donator EHO apela. Novi projekat će biti usmeren na obrazovanje (školovanje dece iz Prihvatno tranzitnih centara) i saradnju sa lokalnom zajednicom.        

EHO, svoje projekte, koje realizuje u Prihvatno tranzitnim centrima u Krnjači, Adaševcima, Principovcu, Kikindi, Somboru i Subotici, realizuje u saradnji sa  Komesarijatom za izbeglice i migracije. 

FaLang translation system by Faboba

Partneri