Visits 299947

Nastavak podrške obrazovanju dece i mladih

Nastavak podrske obrazovanju dece i mladih

Kontinuirana podrška deci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta u 10 lokalnih zajednica širom Srbije nastavlja se i u drugom polugodištu. Ova podrška deo je projekta „Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji“ koji se realizuje uz podršku Brot für die Welt iz Nemačke, a čiji je cilj da se poboljšaju šanse i uspeh u obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih (dece i mladih iz siromašnih porodica i onih koji pripadaju posebno ranjivim kategorijama poput pripadnika romske manjine ili dece i mladih sa invaliditetom i/ili sa smetnjama u razvoju).

Projekat se sprovodi u 10 lokalnih zajednica širom Srbije: Bač (Selenča), Alibunar (Ilandža), Opovo, Kruševac (Gornji Stepoš), Kraljevo, Bor, Knjaževac, Mionica, Raška i Lebane (Bosnjace). Podrška podrazumeva nabavku školskog materijala, pokrivanje troškova ishrane i putnih troškova učenika, organizovanje dodatne nastave i radionica i motivisanje roditelja dece koja su uključena u projekat.

U ovom polugodištu, pored dosadašnje podrške, biće pružene dodatne usluge, između ostalih nenovčane nagrade za najbolje učenike i pokrivanje troškova kotizacije nastavnicima u izabranim školama za pohađanje akreditovanih treninga relevantnih za rad sa socijalno depriviranom decom i mladima.

Ovim projektom Ekumenska humanitarna organizacija želi da podrži napore škola i lokalnih zajednica da ulaganjem u obrazovanje siromašne dece ostvare pozitivne lične, društvene i ekonomske promene.

FaLang translation system by Faboba

Partneri