Visits 316455

Act Alliance i EHO pomažu stradale u poplavama u Aleksincu i Petrovcu na Mlavi

actaliance big

Krajem juna, EHO je odpočeo sa realizacijom projekta Hitne humanitarne pomoći za porodice iz Aleksinca čiji su njive, kuće i dvorišta oštećene tokom poplava 14 i 15 . juna, nakon izlivanja reke Turije.

Vremenske nepogode i velike količine padavina u kratkom vremenskom roku uzrokovale su poplave i u Petrovcu na Mlavi, gde je zbog jake kiše pukla brana na reci Busur. Velika šteta je registrovana na porodičnim objektima. gazdinstvima. 

 

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) će u saradnji sa lokalnim Kriznim štabom, u naredna tri meseca, pružiti humanitarnu pomoć u vidu stočne hrane i dezinfekcionih sredstava za objekte, za približno 1300 porodica iz više od 15 naselja u opštinama Aleksinac i Petrovac na Mlavi.

EHO i fondacija SPC “Čovekoljublje” su zajedno pripremili projekat Hitne humanitarne pomoći, koji je u roku od 48 sati, odobrio ACT Alliance, putem grant programa - Rapid Response Fund.     

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) je 24. maja, 2016. godine postala (141.) članica globalne organizacije ”ACT Alliance”. Ovime je nakon desetegodišnje pauze u članstvu i radu ACT-a, EHO ponovo dobila svoje mesto u ovoj svetskoj ekumenskoj organizaciji. ACT Alliance (koalicija preko 140 Crkava i crkvenih organizacija) sa svojim članicama radi zajedno u preko 100 zemalja sveta, da bi stvorili pozitivne i održive promenu u životima siromašnih i marginalizovanih ljudi bez obzira na njihovu versku, političku, seksualnu orijentaciju, pol, rasu ili nacionalnost, a u skladu sa najvišim međunarodnim kodeksima i standardima.

ACT Alliance radi u oblasti Javnog zagovaranja, Razvoja i Humanitarne pomoći.

Za više detalja o ACT Alliance molimo vas pogledajte: http://actalliance.org/

FaLang translation system by Faboba

Partneri