Visits 299805

Prvi put u ZOO vrtu

Prviput u zoo 1

U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije (KIRS), dana 24. jula 2018. godine, Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) organizovala je izlet-posetu ZOO vrtu Palić za decu iz Prihvatnog centra Subotica. Trenutno u ovom centru borave 54 osobe, a od toga 13 osoba (jedna porodica sa 11 dece), nalazi se na prelazu Horgoš, gde čekaju svoj red za prelazak granice Srbija-Mađarska.

Prviput u zoo 2

ZOO vrt Palić obezbedio je besplatan ulaz za 17 mališana i njihove roditelje kao pratnju, i to 6 majki i 2 oca, kao za dodatnu pratnju, koju su činili predstavnik KIRS i dva predstavnika EHO. Sve ove porodice poreklom su iz Avganistana ili Iraka. Bez obzira na to iz koje zemlje dolaze, poseta ZOO vrtu i susret sa lavom, tigrom, majmunom, kengurom, žirafom, kamilom, i drugim životinjama je, za sve ove mališane je bilo prvo iskustvo. Nakon obilaska ZOO vrta, mališani su uživali u parku i sladoledu, a sa njima i roditelji. Po završetku izleta, svi zajedno su se vratili u Prihvatni centar. I deca i roditelji su bili srećni, a jedna majka nam je rekla da kad su deca srećna i ona je.

Prviput u zoo 3

Prviput u zoo 4

Prviput u zoo 5

Prviput u zoo 6

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) u saradnji sa partnerom H.Stepic CEE Charity realizuje projekat Sigurni kutak za decu u prihvatnom centru. Kutak je aktivan od samog osnivanja ovog centra, i u samom Kutku deca imaju priliku da uče, da se druže, da se socijalizuju, da uživaju u slobodnim aktivnostima. U sklopu ovog projekta za Prihavtni centar Subotica obezbeđujemo i produkte za bebe, od čega su najzastupljenije pelene, kozmetika i hrana za bebe.

FaLang translation system by Faboba

Partneri