Visits 308318

O saradnji škola i centara za socijalni rad na sastanku sa EHO saradnicima

O saradnji skola

U prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije, održan je peti konsultativni sastanak sa spolјnim saradnicima, pedagoškim asistentima i učitelјima, koji su angažovani u okviru trogodišnjeg projekta „Pomoć prisilno raselјenim Romima i Romkinjama. Tema ovog sastanka je bila saradnja škola i centara za socijalni rad sa posebnim osvrtom na rad sa mladima sa problemima u ponašanju, komunikaciju između ustanova kao i na rad kancelarije za materijalna davanja.

 

Podrška deci povratnicima u procesu integracije u obrazovni sistem se kontinuirano pruža za ukupno 420 dece. Podrška se sastoji od individualne mentorske podrške, pribavlјanja neophodnih dokumenata, prevođenja dokumenata i obezbeđivanja školskog pribora. Ove aktivnosti se sprovode u 7 lokalnih zajednica širom Vojvodine: Novi Sad, Beočin, Zrenjanin, Subotica, Kikinda, Novi Bečej i Nova Crnja (Srpska Crnja).

Osim podrške u procesu integracije dece u obrazovni sistem, povratnicima je obezbeđena podrška za ekonomsko osnaživanje, informisanje i pribavlјanje dokumenata. Sve ove mere treba da doprinesu bolјoj integraciji u društvo i unapređenju socio-ekonomskog položaja povratnika.

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Diakonie Württemberg i Brot für die Welt iz Nemačke.

FaLang translation system by Faboba

Partneri