Visits 370845

Poseta delegacije Dijakonije Virtemberg

Poseta delegacije Dijakonije Virtemberg 1

Početkom septembra EHO je posetila delegacija Dijakonije Virtmeberg (DW) iz Nemačke na čelu sa direktorom Diterom Kaufmanom. DW je naš dugogodišnji donator i partner u projektima koji za cilj imaju poboljšanje socio-ekonomske situacije Roma sa posebnim osvrtom na povratnike po osnovu sporazuma o readmisiji. Tokom posete, prezentovane su aktivnosti na projektu, Izveštaj o stanju povratnika u Srbiji, publikacija “O nevidljivima a na javi – priče povratnika iz Nemačke po sporazumu o readmisiji” i najavljen je novi projekat koji će biti realizovan u partnerstvu sa Dijakonijom Virtemberg.

Poseta delegacije Dijakonije Virtemberg 2

Poseta delegacije Dijakonije Virtemberg 3

Poseta delegacije Dijakonije Virtemberg 4

Lokalni saradnici EHO-a koji čine Mrežu za (re)integraciju širom Srbije, razgovarali su sa gostima o osetljivom i promenjivom kontekstu u kome radimo a sami korisnici su pričali o svojim ličnim iskustvima povratka i izazovima reintegracije.

Tokom posete, organizovani su sastanci sa predstavnicama Tima za smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije kao i sa predstavnicama Centra za socijalni rad Grada Novog Sada.

Oznake: Diakonie Württemberg

FaLang translation system by Faboba

Partneri