Visits 371034

PODRŠKA UČENICIMA PRI UPISU U SREDNJU ŠKOLU

 

Upisom u srednju školu završena je školska godina za učenike osmog razreda. koja je je bila puna izazova zbog prelaska na nastavu na daljinu u martu ove godine. Upisu je prethodila intezivna podrška deci iz marginalizovanih grupa od strane saradnika na projektu u sedam osnovnih škola u Vojvodini. Podrška se sastojala od individualne mentorske podrške, savetovanja u vezi probnog završnog ispita i priprema za završni ispit koja se odvijala u manjim grupama uz poštovanje svih epidemioloških mera zaštite.

U prethodnom periodu, mnogi učenici su se suočavali sa izazovima nastave na daljinu kao što su nedostatak računara, telefona, interneta ali I nedovoljno kompetencija za korišćenje novih tehnologija. Za učenike koji su imali poteškoća da prate nastavu i budu u kontaktu sa nastavnicima preko različitih aplikacija, saradnici na projektu su pripremali štampani materijal koji je dostavljan poštom ili uručivan lično.

Trogodišnji projekat “Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih u Vojvodini kroz edukaciju I ekonomsko osnaživanje“ Ekumenska humanitarna organizacija sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg/ Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.

 

  20200617 07531522
DSCN0221222 DSCN020022  20200617 07573422

Oznake: Brot für die Welt, Diakonie Württemberg, Hoffnung für Osteuropa

FaLang translation system by Faboba

Partneri