Visits 302995

Nastavak podrške obrazovanju dece

Nastavak podrske obrazovanju dece

Sa početkom nove školske godine počeo je i novi ciklus podrške obrazovanju dece i mladih iz siromašnih porodica i onih koji pripadaju posebno ranjivim kategorijama. Ove aktivnosti su deo dvogodišnjeg projekta „Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji” koji Ekumenska humanitarna organizacija realizuje uz finansijsku podršku organizacije Brot für die Welt iz Nemačke.

 

Tim povodom, u četvrtak 20. septembra 2018. godine, održan je sastanak sa lokalnim saradnicima koji su angažovani da u devet lokalnih zajednica identifikuju decu i mladu koji će biti korisnici projekta, sprovode projektom predviđenu podršku i prate uspeh i stepen integracije identifikovane dece u školski sistem. Na sastanku su razmenjena iskustva iz prve projektne godine i svi učesnici su se složili da je ovakva vrsta projekta važna kao dodatna podrška naporima škola i lokalnih zajednica da se ulaganjem u obrazovanje siromašne dece ostvare pozitivne lične i društvene promene.

Projekat se sprovodi u sledećim lokalnim zajednicama: Bač (Selenča), Opovo, Kruševac (Gornji Stepoš), Kraljevo, Bor, Knjaževac, Mionica, Raška i Lebane (Bošnjace). Podrška se kontinuirano pruža za ukupno 160 školske dece i mladih u ovim sredinama.

Partneri

heks eper    Schweizerische swiss solidarity   diakonie wurttemberg   Brot fuer die Welt  ACTLOGO  Evangelical Lutheran        

ed logo tagline 1 Diakonie  Fondacija za otvoreno drustvo  eu  unhcr