Visits 360232

Act Europe annual meeting

actaliance big

ACT EUROPE Regional Forum Annual Meeting održan je od 16 do 17. maja u Helsinkiju. Domaćin ovogodišnjeg okupljanja je bila organizacija Fin Church Aid.

Kao i prethodne godine, EHO je na ovom događaju predstavljao izvršni direktor EHO, Robert Bu.

 ACT EUROPE Regional Forum Annual Meeting, okupio je više od 30 predstavnika/ca organizacija, članica ACT Alliance, iz Evrope.

Tokom sastanka predstavljen je godišnji rad sekretarijata ACT Alliance, planirani su elementi organizacije i učešća na Generalnoj skupštini ACT Alliance (oktobar, 2018., Upsala), revidiran je draft statuta ACT Alliance, vođeni su razgovori o novom modelu članstva, angažovanju novog koordinatora za humanitarni rad u Evropi i predstavljena je nova kampanja ACT Alliance za rodnu ravnopravnost.

ACT EF Helsinki 2018 Group Photo

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) je 24. maja, 2016. godine postala članica (nakon desetogodišnje pauze) globalne organizacije ”ACT Alliance” (koalicija 146 Crkava i crkvenih organizacija). ACT Alliance sa svojim članicama radi zajedno u preko 100 zemalja sveta, da bi stvorili pozitivne i održive promenu u životima siromašnih i marginalizovanih ljudi bez obzira na njihovu versku, političku, seksualnu orijentaciju, pol, rasu ili nacionalnost, a u skladu sa najvišim međunarodnim kodeksima i standardima. ACT Alliance radi u oblasti Javnog zagovaranja, Razvoja i Humanitarne pomoći. Veoma su poznati po svom humanitarnom radu, posebno u pružanju humanitrane pomoći tokom/nakon ratova, migracija i nakon prirodnih katastrofa.

Za više detalja o ACT Alliance molimo vas pogledajte: http://actalliance.org/

 

Tags: ACT Alliance

FaLang translation system by Faboba

Partneri